Hrdinu z francúzskeho vlaku prepustili z nemocnice po dobodaní pred barom

NETKY.SK • 16 Október 2015, 10:46 • 2 min
Hrdinu z francúzskeho vlaku prepustili z nemocnice po dobodaní pred barom

SACRAMENTO - Letca amerických vzdušných síl Spencera Stonea, ktorý hrdinsky pomohol v auguste prekaziť teroristický útok vo francúzskom rýchlovlaku, prepustili po týždni z nemocnice, kde sa nachádzal po dobodaní pred barom v Sacramente v štáte Kalifornia. Toto napadnutie nožom zo začiatku októbra nesúviselo s prípadom v európskom vlaku. Informácie dnes priniesla tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na štvrtkové vyhlásenie amerických predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Stonea bodol páchateľ nožom do hornej časti tela trikrát, a to 8. októbra počas bitky pri bare v Sacramente.

Letca prepustili vo štvrtok zo Zdravotného strediska Kalifornskej univerzity v meste Davis. Poďakoval sa záchranárom a personálu nemocnice za "vynikajúcu starostlivosť", uvádza sa vo vyhlásení zverejnenom zdravotným centrom.

 

"Ďakujem aj svojej úžasnej rodine a priateľom za lásku a podporu," uviedol muž vo vyhlásení. "A ďakujem každému, kto mi v tomto náročnom období poslal povzbudzujúci odkaz. Teraz sa sústreďujem na vyliečenie a zotavenie a teším sa na ďalšiu etapu svojej cesty," dodal.

 

Bitka vypukla krátko po tom, ako 23-ročný Stone odišiel z nočného klubu, kde mu hostia zatlieskali za to, že v auguste počas dovolenky pomohol spolu s dvoma priateľmi spacifikovať ozbrojeného útočníka v rýchlovlaku smerujúcom do Paríža. Útočník mal kontakty na radikálnych islamistov. Kalifornská polícia vyhlásila, že útok pred barom nemal nič spoločné s prípadom vo vlaku.

 

Zrnitý záznam z bezpečnostnej kamery na obchode s alkoholom zachytil, ako statný muž, podobný Stoneovi, zápasí na križovatke približne s piatimi ľuďmi. Polícia nikoho nezatkla.

 

Stoneova matka Joyce Eskelová sa v mene rodiny takisto poďakovala nemocničnému personálu za starostlivosť o syna a tiež jeho priaznivcom, ktorí oňho vyjadrovali obavy a povzbudzovali ho.

 

"Zaplavila nás podpora našej rodiny a priateľov, obyvateľov z okolia Sacramenta, vzdušných síl a ľudí z celého sveta. Vďaka vám všetkým," uviedla vo vyhlásení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies