Hrdinu Pobrežia Slonoviny Barryho chytali kŕče, ďakuje mame, krajanom a Bohu

NETKY.SK • 9 Február 2015, 10:33 • 2 min
Hrdinu Pobrežia Slonoviny Barryho chytali kŕče, ďakuje mame, krajanom a Bohu

BATA - Futbalisti Pobrežia Slonoviny si pod vedením francúzskeho trénera Hervého Renarda vybojovali celkové prvenstvo na jubilejnom 30.

slovakia

left justify in out

Africkom pohári národov (APN) 2015, ktoré je pre nich druhé v histórii. Premiérovo sa tešili z kontinentálneho titulu pred 23 rokmi. V nedeľňajšom mimoriadne dramatickom finálovom dueli na štadióne v meste Bata v Rovníkovej Guinei aj pred zrakmi prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA Seppa Blattera zvládli v súboji dvoch účastníkov MS 2014 proti Ghane lepšie jedenástkový rozstrel, v ktorom uspeli 9:8. V riadnom hracom čase aj po predĺžení sa tento duel skončil nerozhodne 0:0.

 

Hrdinom sa napokon stal 35-ročný brankár "slonov" Boubacar Barry z belgického Lokerenu, ktorý v 11. sérii vyrazil pokus gólmana Ghany Razaka Brimaha a následne ho sužovaný kŕčmi sám "z bieleho bodu" prekonal. Predtým sa z jedenástky pomýlili v prvej a druhej sérii Bony Wilfried a striedajúci Tallo z Pobrežia Slonoviny, resp. Ghančania Acquah a Acheampong v tretej a štvrtej sérii. 

 

"V minulosti som bol viackrát kritizovaný, ale ukázal som, že som schopný sa rozvíjať. Nie som veľký futbalový talent, ale chcem sa zlepšovať a tvrdo som pracoval pre mužstvo. Moja mamička veľmi trpí. Najviac ďakujem jej, všetkým krajanom a Bohu, ktorý ma odmenil," povedal Barry tesne po stretnutí v emotívnom rozhovore pre francúzsku stanicu Canal+. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona