Hrdinský policajt sa plazil uprostred plameňov počas ďalšieho požiaru v Košiciach

NETKY.SK • 10 December 2020, 21:11 • 2 min
Hrdinský policajt sa plazil uprostred plameňov počas ďalšieho požiaru v Košiciach

Po ďalšom požiari v Košiciach sa jeden zo zástupcov Policajného zboru SR prejavil ako skutočný hrdina.

slovakia

left justify in out

Po stredajšom večernom požiari na sídlisku Furča horelo aj vo štvrtok v skorých ranných hodinách, tentokrát na ďalšom sídlisku metropoly východného Slovenska. Policajt riskoval vlastný život, aby sa mu podarilo zachrániť ženu z domu v plameňoch.

 

„Na miesto udalosti boli vyslané všetky záchranné zložky. Do pár minút boli na mieste udalosti aj policajné hliadky. V tom čase už bol požiar v pokročilom štádiu,“ vysvetlili policajti na sociálnej sieti.

 

 

Po príchode na miesto činu zistili, že v hornej časti domu sú dvaja ľudia. „Policajti ani na sekundu neváhali a napriek extrémnemu nebezpečenstvu vošli do horiaceho domu, ktorého priestory boli husto zadymené,“ opísali dramatickú situáciu.

 

Obzvlášť hrdinsky sa zachoval člen obvodného oddelenia zo sídliska Nad jazerom. „Dušan Szalontay vyšiel na vrchné poschodie, kde našiel dve osoby ležiace nehybne na zemi. Priplazil sa k žene a vytiahol ju z izby,“ vysvetlila polícia hrdinské konanie kolegu. Nasledovalo odvedenie ženy do bezpečia.

 

Následne ju začali oživovať, kým hrdinský policajt bežal opäť do horiaceho domu. „Policajt OO PZ Košice Nad jazerom sa do domu vrátil spolu s hasičmi, ktorí medzitým dorazili na miesto a ktorých nasmeroval k mužovi,“ dodali s tým, že tohto muža už nebolo možné zachrániť.

 

49-ročnú ženu previezli do nemocnice, kde skončil aj jeden z policajtov, ktorý sa „nadýchal splodín horenia“. Prečítajte si aj o predchádzajúcom požiari.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona