Hrdinka finále FedCup-u Strýcová: K titulu prispela každá jedna z nás

NETKY.SK • 14 November 2016, 11:27 • 2 min
Hrdinka finále FedCup-u Strýcová: K titulu prispela každá jedna z nás

ŠTRASBURG - Dominancia tenistiek Česka v Pohári federácie pokračuje. O piaty triumf za uplynulých šesť rokov sa veľkou mierou postarala náhradníčka Barbora Strýcová. V druhej nedeľňajšej dvojhre vyrovnala stav finálového duelu na 2:2 a vo štvorhre získala spolu s Karolínou Plíškovou rozhodujúci bod.

slovakia

left justify in out

"Sme jeden tím. K titulu prispela počas roka každá jedna z nás. Je to však nádhera, že sa mi podarilo získať dva body. Beriem to ako zadosťučinenie," vyjadrila sa Strýcová pre portál idnes.cz. Aktuálne 20. hráčka tenisového rebríčka WTA zastúpila v nedeľu Petru Kvitovú, ktorú trápil opuch na pravej nohe. "Rozhodnutie bolo jedno z najťažších. Nie je jednoduché vzdať Pohár federácie," povedala Kvitová na adresu svojho rozhodnutia nenastúpiť do dvojhry.

 

V záverečnej štvorhre sa o rozhodujúci bod pre Česko postarala spolu s Barborou Strýcovou aj Karolína Plíšková, ktorá počas víkendu strávila na kurte takmer osem hodín. "Tento víkend bol extrémny. Našťastie mal dobrý koniec. Keď sa ma pýtali, či chcem nastúpiť do štvorhry, tak som okamžite prikývla. Vedela som, že som na tom fyzicky dobre. Barborin (Strýcová-pozn.) elán pomohol. Je pre mňa ideálna partnerka, skvelo k sebe pasujeme. Tituly z Pohára federácie by som za nič nevymenila," vyjadrila sa česká tenistka.

 

Kapitán tímu Petr Pála sa stal historicky najúspešnejším kapitánom Pohára federácie, s Češkami oslavoval už svoj piaty triumf. "Asi mi to príde až neskôr. Som rád, aký máme tím, zázemie a ako sa o nás všetci starajú. Hlavná zásluha patrí dievčatám. Tím je široký, jedna môže zastúpiť druhú. Všetky však fungujú ako jeden tím. Hráčkam sa snažíme dať to najlepšie a oni sa nám odmenili takýmto neuveriteľným výkonom," uviedol Pála po finálovom triumfe.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies