Hrdina Pohára KNVB Rusnák: Fantastické, Groningen bol dobrá voľba

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 10:52 • 2 min
Hrdina Pohára KNVB Rusnák: Fantastické, Groningen bol dobrá voľba

ROTTERDAM - Tímový duch je nadovšetko, tvrdil po nedeľňajšom triumfe v Holandskom pohári jeho dvojgólový hrdina a slovenský reprezentant do 21 rokov Albert Rusnák. Mladý stredopoliar dvoma presnými zásahmi rozhodol o triumfe jeho FC Groningen nad PEC Zwolle a vystrieľal tak pre klub prvú veľkú trofej.

slovakia

left justify in out

"Som neuveriteľne šťastný. Je to pre mňa špeciálny moment, ale najmä pre celý klub," cituje portál nu.nl bývalého hráča Manchestru City, ktorý ani v ďalších slovách nechcel veľmi heroizovať svoj podiel na triumfe: "Ak by dal góly niekto iný, bol by som rovnako šťastný. Individuality sa v Groningene podriaďujú kolektívu a to je práve sila tohto mužstva."

 

 

Rusnák už v semifinále KNVB Cupu strelil gól do siete Excelsioru Rotterdam (3:0) a pomohol tak k postupu. Finále na rotterdamskom štadióne De Kuip bolo v réžii mladého 20-ročného Slováka. Zabezpečil Groningenu prvú veľkú trofej a aj miestenku do Európskej ligy UEFA 2015/2016. Groningen si už raz zahral vo finále pohára, pred 26 rokmi v ňom ale jasne prehral. Rusnák priznal, že pred zápasom panovala v tíme nervozita: "Keď som sa v deň finále prebudil, myslel som iba na víťazstvo a veril som v neho. No keď sme už boli na ihrisku, cítili sme nervozitu. Takéto finále totiž bolo pre nás niečím novým. Bol tam tlak a napätie. V prvom polčase to na nás aj bolo vidieť. Až v druhom polčase sme sa dostali do hry a to mi pomohlo dvakrát sa presadiť."

 

Oba góly pripravil slovenskému reprezentantovi náhradník Jarchinio Antonia. Pri prvom sa k Rusnákovi aj so šťastím odrazil center Antonia a nasledovala perfektná strela. Pri druhom góle si Antonio počkal na spoluhráča na zadnej tyčke. Zwolle minulý rok šokovalo Ajax Amsterdam vo finále pohára 5:1 a zmarilo mu vtedy šancu na double.

 

Syn bývalého slovenského futbalistu Alberta Rusnáka st. reprezentoval SR v kategóriách do 18 i 19 rokov, v SR 21 má na konte jeden štart. Rodák z moravského Vyškova začínal ako žiak v Košiciach, v roku 2010 odišiel do mládežníckej akadémie Manchestru City, kde podpísal zmluvu na tri roky. V sezóne 2013/2014 krátko hosťoval v treťoligovom Oldhame Athletic, v januári 2014 strávil mesiac na ďalšom hosťovaní v druholigovom Birminghame City FC. V júni 2014 odišiel na hosťovanie do holandského SC Cambuur, v Eredivisie debutoval 9. augusta proti FC Twente a hneď gólovo (1:1). V decembri minulého roka sa dohodol na prestupe do Groningenu, zmluva na 3,5 roku nadobudla platnosť 1. januára 2015.

 

"V Cambuure som zažil pekné časy, ale ukázalo sa, že voľba odísť do Groningenu bola dobrá. Je tu vyšší level. A keď počas prvého roku v mužstve okamžite vyhráte takúto trofej, to je jednoducho fantastické," dodal Rusnák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies