Hrdina Neapola Callejón: Dali sme do toho 110 percent

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 10:50 • 2 min
Hrdina Neapola Callejón: Dali sme do toho 110 percent

NEAPOL - Kým o majstrovskom titule v najvyššej talianskej futbalovej súťaži Serie A je už prakticky rozhodnuté, schyľuje sa k tvrdému boju o druhé miesto.

slovakia

left justify in out

Tretí SSC Neapol zdolal v nedeľňajšom šlágri 27. kola druhý AS Rím tesne 1:0 a zaostáva za ním len o tri body. Rimania však ešte majú zápas k dobru. Juventus Turín má na čele 14-bodový náskok.
O víťazstve "partenopei" rozhodol na štadióne San Paolo v 81. min španielsky útočník José María Callejón peknou hlavičkou od spojnice po centri alžírskeho obrancu Faouziho Ghoulama z ľavej strany. "Do zápasu sme išli na 110 percent. Bolo veľmi dôležité dnes vyhrať. Som šťastný, že práve môj gól znamenal zisk troch bodov, ale celý tím hral srdcom. Ukázali sme charakter a súťaživosť, toto sú veci, ktoré nás posúvajú vpred. Sme bližšie k druhému miestu," cituje Callejóna oficiálna stránka Neapola. Bývalý hráč Realu Madrid dosiahol v nedeľu svoj jubilejný desiaty gól v sezóne.

Kapitánom Neapolčanov bol v nedeľu slovenský reprezentant Marek Hamšík, ktorý bol na ihrisku do 73. min, keď ho vystriedal Lorenzo Insigne. Kľúčovým hráčom domácich bol aj brankár Pepe Reina. Tridsaťjedenročný Madridčan predviedol niekoľko dôležitých zákrokov. "Rozdiel bol v intenzite. Chceli sme vyhrať a pokúšali sme sa skórovať až do konca. Sme jediný tím, ktorý v tejto sezóne dokázal zdolať AS Rím dvakrát (predtým aj v odvete semifinále Coppa Italia 3:0, pozn.). Nehrali sme dnes úplne skvele, ale sú zápasy, v ktorých sme hrali dobre a sú aj také, v ktorých sme nedokázali získať tri body. Fanúšikovia boli dnes s nami od začiatku do konca, tlačili nás k víťazstvu a veľmi nám pomohli," uviedol tréner SSC Rafael Benítez.

Rimania utrpeli druhú ligovú prehru v ročníku 2013/2014, prvýkrát sa im to stalo 5. januára v Turíne proti Juventusu (0:3). "Našim zámerom bolo čakať na Neapol a vyrážať do rýchlych protiútokov. Žiaľ, nevyšlo nám to, chýbalo nám aj trocha šťastia. Hrali sme vyspelo a s charakterom. Nezaslúžili sme si taký výsledok, ale aj taký je futbal. Najlepší tím nie vždy vyhráva. A titul? Teoreticky ešte nie sme z hry vonku, ale prakticky áno. Je tam veľký rozdiel," priznal kouč AS Rím Rudi García pre asroma.it.

 





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies