Hrdina Grékov Samaras: Nehráme defenzívne

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 09:57 • 2 min
Hrdina Grékov Samaras: Nehráme defenzívne

RIO DE JANEIRO - Útočník gréckej futbalovej reprezentácie Jorgos Samaras odmieta tvrdenia, že mužstvo z Peloponézskeho polostrova sa na XX. majstrovstvách sveta v Brazílii prezentuje výlučne defenzívnou taktikou.

slovakia

left justify in out

"Nemyslím si, že iba bránime. V prvom zápase sme prehrali s Kolumbiou 0:3, ale boli sme nebezpeční aj v útoku. V druhom zápase proti Japonsku sme v prvom polčase prišli o vylúčeného hráča, v oslabení sa logicky nedá útočiť v plnej sile. Proti Pobrežiu Slonoviny sme však úplne kontrolovali priebeh zápasu," vyhlásil vysoký zakončovateľ škótskeho Celticu Glasgow.

 

Hráči "Hellasu" zvíťazili len druhýkrát v histórii na majstrovstvách sveta a vďaka úspechu 2:1 nad Pobrežím Slonoviny na štadióne Castelao vo Fortaleze sa tešili z postupu z druhého miesta C-skupiny do osemfinále šampionátu 2014. O všetkom rozhodol v nadstavenom čase druhého polčasu z pokutového kopu spomenutý Samaras. 

 

"Či nám prialo šťastie? Ťažko povedať, ale boli sme lepší a mali sme trošku aj smolu, že sme v priebehu zápasu nedokázali zvýšiť naše vedenie na 2:0. Ani na sekundu sme neprestali veriť a bojovali sme až do konca. Trikrát sme pritom nastrelili konštrukciu súperovej bránky," dodal Samaras narážajúc na strely Holebasa a Karagunisa a center pravého obrancu Torosidisa, ktoré pristáli na žrdiach bránky Pobrežia Slonoviny. Gréci sa v osemfinále MS stretnú s Kostaričanmi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies