Hrdina bruselských útokov: Zachránil zranených pred smrťou

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 15:58 • 2 min
Hrdina bruselských útokov: Zachránil zranených pred smrťou

BRUSEL - Alphonse Youla je pracovníkom na letisku v Bruseli, kde sa včera odohrali krvavé útoky. Jeho prácou je obalovať batožinu do fólie, aby sa zabránilo poškodeniu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Okrem pracovitého človeka ukázal Alphonse , že ide o odvážneho hrdinu. Keď počul výkriky v arabčine následne výbuchy, neváhal ani sekundu a vybehol pomáhať zraneným.

 

"Počul som mužov kričať niečo v arabčine a potom prišla explózia. Za tým nasledovala ďalšia explózia, ktorá bola ešte silnejšia", hovorí Alphonse. Po tom vybehol hneď na pomoc a zachránil dvoch starších ľudí a pomohol ďalším zraneným.

 

“Prišli ku mne dvaja starší ľudia, zachránil som ich. Odniesol som ich do výťahu, ale nechceli sa ma pustiť, keď nepojdem s nimi. Bolo tam veľa ľudí, mrzí ma, že som nemohol pomôcť viacerým. Nikdy nezabudnem na tú hrôzu, ktorú som videl na letisku”, povedal Alphonse Youla. “Bol to horor, videl som najmenej sedem mŕtvych ľudí. Všade bola krv, ľudia prišli o nohy. Bolo vidieť ich telá, ale nohy nie", opísal strašné chvíle, ktoré zažil na letisku.

 

Počas teroristických útokov na bruselské letisko a stanicu metra zahynulo vyše 34 ľudí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies