Hrčka v hrdle Tonyho Iommiho nebola rakovinová

NETKY.SK • 8 Január 2017, 12:12 • 2 min
Hrčka v hrdle Tonyho Iommiho nebola rakovinová

LONDÝN - Anglický gitarista Tony Iommi prezradil, že hrčka, ktorú mu minulý mesiac vyoperovali z hrdla, nebola rakovinová.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatosemročný člen kapely Black Sabbath, ktorému v januári 2012 diagnostikovali lymfóm a následne absolvoval úspešnú chemoterapiu, to uviedol v rozhovore pre britské rádio Planet Rock.


"Po návrate z turné po Južnej Amerike ma operovali, pretože mi v hrdle objavili hrčku a museli zistiť, či nejde o rakovinu. Ukázalo sa však, že nešlo, čo mi oznámili 25. decembra. Veľmi ma to potešilo. Takže zatiaľ som v poriadku," vyhlásil hudobník, ktorý v auguste rozhovore pre Birmingham Mail vyhlásil, že rakovina je v remisii. "Dobrou správou je, že všetko je zatiaľ v poriadku. Som v remisii a dúfam, že to tak aj zostane. Chemoterapia a následná liečba, zdá sa, zabrali, ale uvedomujem si, že rakovina sa môže v budúcnosti vrátiť. Každých šesť týždňov mi preto lekári robia krvné testy, či nemám príznaky návratu choroby," vyhlásil vtedy rodák z Birminghamu.


Anthony Frank "Tony" Iommi spoluzakladal v roku 1969 v Birminghame spomínanú kapelu Black Sabbath, pričom okrem neho boli zakladajúcimi členmi aj Ozzy Osbourne, Geezer Butler a Bill Ward. S formáciou vydal zatiaľ naposledy album 13 (2013), na ktorom bubnuje Brad Wilk. S nahrávkou po druhý raz dobyli UK Chart, pričom predtým sa im to podarilo s druhým albumom Paranoid (1970). Iommi má na konte aj tri sólovky - Iommi (2000), The 1996 DEP Sessions (2004) a Fused (2005). S už nefungujúcou formáciou Heaven & Hell vydal štúdiovku The Devil You Know (2009). Magazín Rolling Stone ho v rebríčku 100 najlepších gitaristov všetkých čias zaradil na 25. miesto.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona