Hrbatý si prevzal diplom Európskeho hnutia fair play

NETKY.SK • 18 Jún 2012, 13:17 • 2 min
 Hrbatý si prevzal diplom Európskeho hnutia fair play

Hrbatý si prevzal diplom Európskeho hnutia fair play - Tenis Tenista Dominik Hrbatý si v sídle Slovenského olympijského výboru prevzal diplom Európskeho hnutia fair play (EFPM) za príkladné vystupovanie počas celej športovej kariéry. O udelení ceny rozhod

slovakia

left justify in out

img

Tenista Dominik Hrbatý si v sídle Slovenského olympijského výboru prevzal diplom Európskeho hnutia fair play (EFPM) za príkladné vystupovanie počas celej športovej kariéry. O udelení ceny rozhodlo vlani na jeseň valné zhromaždenie EFPM v chorvátskom Poreči. Návrh na ocenenie Hrbatého podal Klub fair play SOV.
      V charakteristike laureáta sa uvádza, že "Hrbatý sa počas celej kariéry prejavoval ako tímový hráč s mimoriadnym zmyslom pre zodpovednosť a fair play. Vždy si vážil svojich súperov a ani po prehrách nehľadal výhovorky, ale uznal dobrý výkon druhého hráča." Hrbatý počas pôsobenia vo "veľkom" tenise, ktoré ukončil v roku 2010, získal šesť singlových titulov na turnajoch ATP.
      V rokoch 1996–2009 reprezentoval Slovensko v Davisovom pohári. V roku 2005 ako líder doviedol tím až do finále bojov o "šalátovú misu". V roku 2000 prispel Hrbatý k triumfu Slovenska vo Svetovom pohári družstiev na antuke v nemeckom Düsseldorfe. Už ako aktívny hráč prejavil záujem využiť svoje skúsenosti v oblasti športu pri práci s mládežou a pri rozvoji olympijských myšlienok. Po skončení kariéry nadviazal spoluprácu s SOV.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies