Hrbatý po postupe do štvrťfinále: "Naštartovali ma diváci"

NETKY.SK • 18 November 2010, 08:47 • 2 min
Hrbatý po postupe do štvrťfinále: "Naštartovali ma diváci"

Hrbatý po postupe do štvrťfinále: "Naštartovali ma diváci"

slovakia

left justify in out

img

Slovenský tenista Dominik Hrbatý opäť oddialil rozlúčku s obľúbeným bratislavským turnajom. V 2. kole dvojhry na challengeri Ritro Slovak Open po heroickom výkone vyradil najvyššie nasadeného Rusa Teimuraza Gabašviliho v troch setoch 3:6, 6:4 a 6:4 a postúpil do štvrťfinále. Hrbatý prehrával už 3:6 a 0:2, no vďaka obrovskej bojovnosti a podpore fanúšikov v NTC sa mu podarilo otočiť nepriaznivý vývoj.
Vo štvrťfinále Hrbatého v piatok čaká víťaz súboja medzi ďalším Slovákom Andrejom Martinom a ôsmym nasadeným Rusom Igorom Kunicynom. V roku 2005 získal Hrbatý vo svojom rodnom meste turnajový titul po víťazstve nad Talianom Danielem Braccialim, v roku 2004 i vlani sa na bratislavskom challengeri dostal do finále a je najúspešnejším účastníkom v histórii podujatia.
V zápase s Gabašvilim ťahal Hrbatý v úvodnom sete za kratší koniec. Favorizovaný Rus si po rýchlom brejku vybudoval náskok 3:0 a vďaka kvalitnému servisu ho dotiahol do úspešného konca. Hneď na začiatku druhého dejstva Hrbatý stratil svoje podanie, no v ďalších minútach po sérii skvelých víťazných úderov otočil na 3:2. Diváci boli vo vare a začali skandovať "Domino". Nadšení fanúšikovia si žiadali tretí set a Hrbatý ich želanie vyslyšal, keď za stavu 5:4 prelomil Gabašviliho podanie. V rozhodujúcom dejstvce sa Hrbatý dostal do tranzu, úplne ovládol dvorec a po dvoch brejkoch si za obrovského aplauzu publika vybudoval náskok 4:0. Vykoľajený Rus následne požiadal o medical timeout a po prestávke znížil na 4:5, no Hrbatý už zápas dotiahol do víťazného konca. Za stavu 5:4 premenil pri podaní súpera po víťaznom forhende hneď prvý mečbal.
Hrbatý po postupe do štvrťfinále žiaril spokojnosťou. "Na začiatku zápasu som nehral zle, no chýbal tam taký motor. Keď som ho v druhom sete brejkol na 2:2, dostal som krídla, chytili sa aj diváci a karta sa začala obracať. Povedal som si, že ešte dnes neprehrám. Toto je môj kurt, tu neprehrávam zápasy. Niektoré výmeny boli neskutočné, ako za starých čias, ľudia boli vo vare. Za stavu 5:0 som dúfal, že to dotiahnem, hoci jeden gem mi nevyšiel a súper následne znížil na 4:5. Stále som veril, že som lepším hráom. Čím ľudia viac kričia, tým moja koncentrácia stúpa, je to taký vnútorný mechanizmus," povedal Hrbatý.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies