Hrbatý oddialil rozlúčku:"Som rád, že si ešte zahrám na centri"

NETKY.SK • 16 November 2010, 08:42 • 2 min
Hrbatý oddialil rozlúčku:"Som rád, že si ešte zahrám na centri"

Hrbatý oddialil rozlúčku:"Som rád, že si ešte zahrám na centri"

slovakia

left justify in out

img

Slovenský tenista Dominik Hrbatý úspešne odštartoval svoje posledné turnajové vystúpenie v Bratislave. Na challengeri Ritro Slovak Open v NTC sa prebojoval do 2. kola dvojhry, keď na úvod zdolal Čecha Jiřího Vaněka po vyše dvojhodinovej trojsetovej bitke 6:7 (5), 6:4 a 6:4.
V dueli o postup do osemfinále nastúpi Hrbatý proti víťazovi súboja medzi najvyššie nasadeným Rusom Teimurazom Gabašvilim a Španielom Robertom Bautistom-Agutom. Bývalý dvanásty hráč sveta je najúspešnejším účastníkom v histórii bratislavského challengeru. V roku 2005 Hrbatý v Sibamac aréne triumfoval po víťazstve nad Talianom Danielem Braccialim, v roku 2004 i vlani sa dostal do finále.
Hrbatému vyšiel úvod zápasu s Veňekom, keď po brejku vo štvrtom geme si vybudoval náskok 4:1. Čech však vyrovnal na 4:4, vynútil si tajbrejk a v ňom slávil úspech. V druhom sete bol kľúčový hneď úvodný gem, v ktorom Hrbatý prelomil podanie Vaněka. V rozhodujúcom dejstve Hrbatý nevyužil výhodu rýchleho brejku, no za stavu 2:2 opäť získal podanie Vaněka, ktorý sa v Bratislave lúčil so súťažným tenisom.
Hrbatý už zápas dotiahol do úspešného konca, keď za stavu 5:4 premenil pri vlastnom podaní v poradí druhý mečbal. "Začal som dobre, vychádzal mi servis i returny. Nevyužil som však double brejk na 5:1 a súper sa chytil. Ja som urobil v závere setu chyby, začal som to nahadzovať, čo Jirko využil. Zatlačil ma a tajbrejk získal vo svoj prospech. V druhom sete som začal hrať aktívne a hneď na začiatku som ho brejkol, čo bolo veľmi dôležité. Rovnaký scenár sa zopakoval aj v treťom sete. Svoje podania som si vyhrával suverénne a to bol kľúč k víťazstvu," povedal Hrbatý, ktorý oddialil rozlúčku s bratislavským turnajom.  "Keď som nastupoval na center, tak si hovoril, že je to možno poslednýkrát, potom sa začne nová kapitola. V NTC som prežil veľa krásnych chvíl. Vždy keď vstúpim na kurt a ľudia mi začnú tlieskať, cítim zimomriavky," priznal Hrbatý, pre ktorého bol duel s Vaněkom špecifickým. " S Jirkom som kamarát, chodili sme spolu na turnaje už za éry Česko-Slovenska. Je to zhoda okolností, ako sme spolu vyrastali, tak aj končíme," povedal Hrbatý, ktorý počíta s tým, že v druhom kole nastúpi proti Gabašvilimu. "Ak budem servovať tak ako v druhom a treťom sete proti Vaněkovi, nie som bez šancí. Doma sa cítim dobre a hrám o stupeň či dva lepšie ako na iných turnajoch."      

muži - dvojhra - 1. kolo:
Dominik HRBATÝ (SR) - Jiří Vaněk (ČR) 6:7 (5), 6:4, 6:4

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona