Hrbatý: Gratulujem, chlapci. Len tak ďalej!!!

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 15:47 • 2 min
Hrbatý: Gratulujem, chlapci. Len tak ďalej!!!

BRATISLAVA 7. apríla (SITA) - Slovenský daviscupový rekordér Dominik Hrbatý netají, že víťazstvo SR nad Rakúskom v minulotýždňovom bratislavskom zápase rozhodujúceho 2. kola I. skupiny euroafrickej zóny príliš nepredpokladal. O to viac ho nadchlo.

slovakia

left justify in out

"Musím uviesť, že chalani ma veľmi príjemne prekvapili. Konečne som po pár rokoch mal pocit, že funguje stará dobrá tímová chémia a nemusíme mať svetových hráčov na to, aby sme to znova niekam dotiahli. Davis Cup je totiž o partii, o radosti hrať za svojich kamarátov, o kope zážitkov a o reprezentovaní svojej krajiny so srdcom. Presne to sa teraz stalo a hneď prišiel krásny výsledok. Gratulujem, chlapci. Len tak ďalej!!!" skonštatoval Športovec roka 2005 v SR Hrbatý pre agentúru SITA. 

 

"Možno impulz k tomu všetkému bol Noro Gombos. Hral výborný tenis. Miloš Mečíř sa nebál trošku zariskovať a postaviť nováčika na kurt, čo rozhodlo celé stretnutie. Noro prekvapil aj mňa a podal excelentný výkon. Pravdaže, boli tam aj nejaké chybičky, ale pri jeho type hry sa to bez chýb ani nedá. Výborne servoval, utváral si tlak a za akéhokoľvek stavu nepodliehal panike. Lukáš Lacko podal svoj štandardný výkon. Je vidieť, že doma na tvrdom povrchu v hale sa cíti dobre a v pohode. Určite to nemal ľahké, lebo od neho - na rozdiel od Gombosa - každý ten bod očakával. Musel sa teda nielen vyrovnať s úlohou favorita, ale aj s tým, že viac-menej na ňom stojí a padá celý tím. Bravó, Lukáš!" odkázal Hrbatý a dodal: "Štvorhrou náš tím doklepol víťazstvo. Chalani ukázali srdce a neskladali zbrane, hoci to mali veľmi nahnuté." 

 

Finalisti "šalátovej misy" 2005 Slováci naposledy boli v elitnej šestnástke v sezóne 2006. Súpera na septembrové play-off o svetovú skupinu 2015 sa dozvedia v utorok. "Chlapcov teraz čaká pekelná úloha. Na výber tam príliš nie je. Najlepším súperom by pre nás asi boli Austrálčania doma na antuke, ak nám šťastie bude veľmi priať. Hewitt po operáciách už nie je, čo býval, a mladí Austrálčania sú zatiaľ veľmi nevyrovnaní. Kanada doma na antuke sa tiež môže javiť prijateľne, aj keď má dvoch top-hráčov," podotkol Hrbatý a dodal: "Vybrať si zo zvyšku je ako vybrať si, či si chcem kúpiť mercedes alebo BMW. Všetko by sme totiž hrali vonku a je úplne jedno, koho by sme dostali. Možno s výnimkou Belgičanov, ktorí majú zrejme najslabší tím z tohto okruhu šiestich možných súperov na zápas vonku." 

 

Tridsaťšesťročný Bratislavčan upozornil na špecifiká tejto súťaže, v ktorej on sám patril medzi najpovestnejších srdciarov a získal si obrovskú úctu fanúšikov za výkony aj prístup: "Veľmi mi to pripomína úvod našej cesty do finále, ktorú sme začali v JAR. Ja ako jednotka tímu som vtedy nehral dvojhru. O víťazstvo sa pričinil každý člen družstva. Boli sme výborná partia a tých zážitkov, čo odtiaľ máme, je toľko, že sa doteraz na nich veľmi často zabávam. Zase sa raz ukázalo, že Davis Cup nie je o renkingu, ale o tom, či chémia v tíme funguje. Ak áno, potom si môžete vyskakovať aj na najlepších a nik nechápe, ako je to možné." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona