Hrbatý: Djokovič má veľkú šancu prekonať Federerov rekord

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 10:09 • 2 min
Hrbatý: Djokovič má veľkú šancu prekonať Federerov rekord

BRATISLAVA - Bývalý slovenský tenista Dominik Hrbatý tvrdí, že ak Novak Djokovič v tomto roku zavŕši kalendárny Grand Slam, môže sa stať rekordérom.

slovakia

left justify in out

V historických tabuľkách je na čele Švajčiar Roger Federer, ktorý má vo svojej zbierke 17 titulov z podujatí veľkej štvorky. Djokovič má po prvom triumfe na Roland Garros na konte 12 trofejí.

 

"Nolemu som veľmi prial, aby v Paríži konečne vyhral a skompletizoval svoju grandslamovú zbierku. Zaslúži si to, lebo je fenomenálny hráč. Sledoval som jeho finále proti Andymu Murraymu, aj keď nie celý zápas, lebo som sa po šiestich týždňoch stretol s mojou malou dcérkou. Ak Novak v tomto roku vyhrá všetky grandslamové turnaje, má veľkú šancu prekonať Federerov rekord. Dôležité je, že sa mu zatiaľ vyhýbajú zranenia," povedal Hrbatý v rozhovore pre TASR.

 

Podľa semifinalistu antukového vrcholu sezóny z roku 1999 Djokovič dominuje v mužskom svetovom tenise vďaka svojmu hernému štýlu. "Hrá rýchlo, výborne sa na dvorci pohybuje. Vlani na Turnaji majstrov v Londýne som mal možnosť presvedčiť sa na vlastné oči, aký je šľachovitý. Obrazne povedané, váži 50 kíl aj s topánkami. Neustále na sebe tvrdo pracuje, je maximálne koncentrovaný a ide si za svojím cieľom."

 

Veľkú zásluhu na úspechoch Djokoviča pripisuje Hrbatý jeho slovenskému trénerovi Mariánovi Vajdovi. "Maroš Djokoviča vypiplal od jeho 17 rokov. Dal mu cenné rady. Novak ho počúval a v priebehu krátkeho obdobia spravil obrovský výkonnostný progres. Pred dvomi rokmi angažoval Borisa Beckera, aby sa stal ešte lepším hráčom a aby ho ostatní nedobiehali. Bol to však Maroš Vajda, ktorý odviedol mravčiu prácu, pod jeho vedením sa Novak prepracoval na post svetovej jednotky."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies