Hrašnová, Lomnický a Tóth v top 10 na svete

NETKY.SK • 30 December 2014, 07:37 • 2 min
Hrašnová, Lomnický a Tóth v top 10 na svete

BRATISLAVA - V prestížnych koncoročných svetových rebríčkoch desiatich najlepších atlétov sveta v jednotlivých disciplínach, ktoré zostavil britský odborný magazín Athletics Weekly, sa objavili takisto ako pred rokom traja Slováci - kladivár Marcel Lomnický, chodec Matej Tóth a kladivárka Martina Hrašnová, ktorá v top 10 vystriedala trojskokanku Danu Velďákovú.

slovakia

left justify in out

Z tria je najvyššie vicemajster Európy Tóth, ktorému na 50 km patrí druhá priečka. Lepší je len európsky šampión a svetový rekordér Francúz Yohann Diniz. Tretie miesto patrí víťazovi Svetového pohára 2014 Michailovi Ryžovovi z Ruska. Zverenec trénera Mateja Spišiaka sa objavil v elitnej desiatke aj na 20 km, je deviaty. Lídrom rebríčka v tejto disciplíne je Ruslan Dmytrenko z Ukrajiny, ktorý vyhral SP a na ME skončil štvrtý. 

 

Na 5. miesto dali atletickí experti - Briti Peter Matthews, Mel Watman, Stan Greenberg, Stuart Mazdon, Fín Mirko Jalava, Lennart Julin zo Švédska, Američania Ed Gordon s Elliottom Denmanom a Slovák Alfons Juck - v kladive žien vicemajsterku Európy Martinu Hrašnovú. Banskobystričanka je za svetovou rekordérkou Anitou Wlodarczykovou z Poľska, Nemkou Betty Heidlerovou, Číňankou Wang Čeng a ďalšou nemeckou vrhačkou Kathrin Klaasovou. 

 

Šiesty v koncoročnom rebríčku najlepších svetových kladivárov podľa magazínu Athletics Weekly je Nitran Marcel Lomnický. Lídrom je Maďar Krisztián Pars, ktorý sa do TOP 10 dostal už jedenástykrát, svetovou dvojkou je Poliak Pawel Fajdek a trojkou Tadžik Dilšod Nazarov. Pred Lomnickým, ktorý obhájil lanskú šiestu priečku, sa objavili ešte Mostafa Al-Gamal z Egypta a Bielorus Pavel Krivickij. 

Hlavné princípy pri zostavovaní rebríčkov TOP 10 v magazíne Athletics Weekly sú umiestenia na významných podujatiach, vzájomné súboje najlepších a kvalita výkonov. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona