Hraško sa pýta Kaliňáka, ako sa do reformy ESO zapojili odborníci

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 09:41 • 2 min
Hraško sa pýta Kaliňáka, ako sa do reformy ESO zapojili odborníci

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR za OĽaNO Igor Hraško sa pýta ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD), do akej miery sa do prípravy reformy štátnej správy ESO zapojili aj nezávislí odborníci. Tvrdí, že keď sa robí takáto reforma, mali by sa na nej podieľať všetky dotknuté strany. Spolupracovať na reforme by podľa neho mala aj opozícia, ale najmä odborníci z praxe.

slovakia

left justify in out

"Spravme reformu aj na úrovni ústredných orgánov štátnej správy a nezabúdajme na územnú samosprávu. Zapojme do celého procesu aj opozíciu, ale najmä odborníkov a to z praxe a aj akademickej oblasti. Je nutné využiť potenciál, ktorý tu existuje, a hľadať podporu

Pripomína, že mal byť vykonaný audit verejnej správy, avšak doteraz nie je k dispozícii. Hraško sa pýta, či skôr ako vláda Roberta Fica (Smer-SD) začala prijímať zákony k reforme, nemala prísť s analýzami dosahov. "Nemali skôr, ako sa začnú robiť zmeny v legislatíve, predložiť verejnosti a minimálne poslancom analýzy, na základe ktorých bude zrejmé, že vyvolané zmeny budú osožné? Nemala by byť najprv predložená nejaká stratégia či koncepcia, z ktorej bude jasné, aký postup a harmonogram bude pri realizovaní tohto programu?" pýta sa Hraško.

Poslanec otázky nastolil po konferencii k reforme, ktorá sa konala v parlamente (23.5.) Zúčastnili sa na nej aj odborníci aj z rezortu vnútra. Diskutujúci hovorili okrem iného o nutnosti prijať nový správny poriadok, o návrhu modelu priestorového umiestnenia úradov verejnej správy vhodný pre podmienky SR, či o spravodlivom rozvoji územia Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona