Hraško: Ministerstvo školstva rozdeľuje učiteľov na dve kategórie

NETKY.SK • 28 November 2014, 15:11 • 2 min
Hraško: Ministerstvo školstva rozdeľuje učiteľov na dve kategórie

BRATISLAVA – Ministerstvo školstva podľa poslanca Národnej rady SR za OĽaNO Igora Hraška rozdeľuje učiteľov na dve kategórie, lepších a horších, časť učiteľov si koncoročné odmeny zaslúži, časť ich nedostane.

slovakia

left justify in out

Hraško zdôraznil, že koncoročné odmeny pre učiteľov budú smerovať od ministerstva školstva iba zamestnancom základných a stredných škôl, naopak, nepokrývajú zamestnancov materských škôl, základných umeleckých škôl (ZUŠ) a centier voľného času (CVČ) v správe miest a obcí.

 

„Kto zaručí týmto zamestnancom koncoročnú odmenu?“ spýtal sa Hraško pred novinármi s tým, že bez odmien podľa rozhodnutia rezortu školstva zostane asi 47-tisíc ľudí. Poslanec za obyčajných ľudí navrhol, aby mestám a obciam, ktoré financujú škôlky, ZUŠ a CVČ vyčlenil štát účelovo viazané prostriedky na odmeny pre pedagogických a nepedagogických pracovníkov. Peniaze by sa mohli využiť napríklad z úspory reformy ESO. 

 

Hraško rovnako upozornil, že ministerstvo vnútra, ktoré vypláca odmeny pre špeciálne školy a bilingválne gymnáziá, vyplatilo odmeny pre 10 299 zamestnancov týchto škôl a školských zariadení vo výške 200 eur. Ak reči o odmenách pre všetkých učiteľov nemajú byť len prázdnym populizmom, vláda by mala zabezpečiť, aby odmeny išli učiteľom všetkých škôl, nielen tým, ktorých financuje štát, myslí si Hraško.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona