Hranú verziu rozprávky Mulan od Disney bude režírovať Niki Caro

NETKY.SK • 15 Február 2017, 13:03 • 2 min
Hranú verziu rozprávky Mulan od Disney bude režírovať Niki Caro

HOLLYWOOD - Réžie hranej verzie rozprávky Mulan spoločnosti Walta Disneyho sa ujme novozélandská filmárka Niki Caro.

slovakia

left justify in out

Po Ave DuVernay je druhou režisérkou, ktorá má na starosti disneyovský projekt s rozpočtom vyšším ako 100 miliónov dolárov. Informáciu priniesol magazín The Hollywood Reporter. Ten zároveň oznámil, že Bill Kong, ktorý sa podieľal napríklad na snímke Tiger a drak (2000), bude výkonným producentom projektu.


Disney oznámilo plány o nakrútení hranej snímky o čínskej hrdinke Mulan v roku 2015. Producentmi projektu sú Chris Bender, Jason Reed a Jake Weiner, ktorí s ponukou režisérskeho postu pôvodne oslovili Anga Leeho a Jiang Wena. Prvú verziu scenára napísali Lauren Hynek a Elizabeth Martin, o novú verziu sa postarali Rick Jaffa a Amanda Silver.

 

Tvorcovia sa snažia o zachovanie autentickosti, preto na snímke spolupracujú s čínskymi kultúrnymi konzultantmi a zamestnancami čínskej pobočky spoločnosti. V Číne okrem toho hľadajú aj predstaviteľov hlavných postáv, vrátane titulnej hrdinky. Bližšie informácie o hereckom obsadení zatiaľ nie sú známe.

 


Legenda o čínskom dievčati Mulan, ktoré vstúpilo do armády namiesto otca, sa dočkala už viacerých filmových spracovaní. Štúdiá Disney o nej nakrútili rozprávky Mulan (1998) a Mulan 2 (2004), pričom animák z roku 1998 si na konto pripísal celosvetovo 304,3 milióna dolárov. V roku 2009 uzrel svetlo sveta aj hraný čínsky film Mulan: Legenda o bojovníčke.


Niki Caro režijne debutovala v roku 1994 krátkometrážnou snímkou Sure to Rise, za ktorú ju nominovali na Zlatú palmu na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes. Jej prvým celovečerným počinom bol film Memory and Desire (1997), po ktorom nasledovali tituly Pán veľrýb (2002), Jej prípad (2005), La veine du vigneron (A Heavenly Vintage, 2009), McFarland USA (2015) či Úkryt v Zoo, ktorý si slovenskí diváci a diváčky budú môcť pozrieť v kinách od 30. marca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies