Hranú verziu čínskej legendy Mulan uvedú do kín v zime 2018

NETKY.SK • 6 Október 2016, 14:55 • 2 min
Hranú verziu čínskej legendy Mulan uvedú do kín v zime 2018

BRATISLAVA - Pripravovanú hranú 3D verziu animovaného filmu Mulan (1998) uvedú do amerických kín 2. novembra 2018. Oznámila to filmová spoločnosť Walta Disneyho a zároveň vyhlásila kasting na hlavnú úlohu, do ktorej plánuje obsadiť čínsku herečku.

slovakia

left justify in out

Príbeh animovanej snímky vychádza z čínskej legendy o dievčine menom Hua Mulan, ktorá sa v snahe zachrániť otca prezliekla za chlapca a vstúpila do armády. S pomocou draka Mushu zachránila Čínu pred nájazdmi Húnov a stala sa jednou z najznámejších čínskych hrdiniek. Hrané spracovanie vznikne na motívy starej legendy a spomínaného animáku.


Disney vlani kúpili scenár od autorskej dvojice Lauren Hynek a Elizabeth Martin. Ten do novej podoby prepíšu manželia Rick Jaffa a Amanda Silver, ktorí sú spoluautormi scenára dobrodružnej snímky Jurský svet (2015) a patria i medzi scenáristov pripravovaného projektu Avatar 2 (2018). Remake obľúbenej rozprávky budú produkovať Jason Reed, Chris Bender a Jake Weiner. Meno režiséra zatiaľ štúdio nezverejnilo.


Čínska legenda sa pritom dočkala už viacerých filmových spracovaní. Zrejme najznámejším je spomínaný animák Mulan (1998), ktorý si na konto celosvetovo pripísal 304,3 milióna dolárov. V roku 2004 uviedli prostredníctvom videa snímku Mulan 2. Rok 2009 zas priniesol hraný čínsky film Mulan: Legenda o bojovníčke s Wei Zhao v titulnej úlohe.


K hraným verziám svojich rozprávok pristupuje Disney čoraz častejšie. Takéhoto spracovania sa v rokoch 2015 a 2016 už dočkali Popoluška (1950), Kniha džungle (1967) či Pete a jeho drak (1977). Najbližšie, 16. marca sa do kín dostane fantasy Kráska a zviera v hlavnej úlohe s Emmou Watson. Spoločnosť pritom nedávno oznámila, že hranej podoby sa dočká aj Leví kráľ z roku 1994.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies