Hraniční policajti zadržali niekoľko áut v pátraní i cudzinca

NETKY.SK • 15 September 2015, 12:36 • 2 min
Hraniční policajti zadržali niekoľko áut v pátraní i cudzinca

VYŠNÉ NEMECKÉ – Policajti Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance zasahovali v pondelok (14.9.) dvakrát pri zaujímavých prípadoch. V prvom zaistili niekoľko áut, ktoré boli v pátraní a prípad odovzdali kolegom z kriminálnej polície, v druhom zaistili Moldavca, ktorý neoprávnene prekročil hranice SR s Ukrajinou.

slovakia

left justify in out

Prvý prípad sa stal v pondelok krátko po polnoci, keď na hraničný priechod Vyšné Nemecké v smere zo Slovenska prišiel autom Mercedes Benz Sprinter s evidenčnými číslami Spolkovej republiky Nemecko občan Ukrajiny. Policajti lustráciou v systémoch zistili, že auto je v pátraní a v blízkosti hraničného priechodu našli aj ďalšie tri vozidlá rovnakej značky, po ktorých sa tiež pátralo.

 

„Po vykonaní služobných úkonov prípad aj motorové vozidlá prevzali príslušníci odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru Michalovce z dôvodu vecnej a miestnej príslušnosti,“ informovala hovorkyňa RHCP Sobrance Agnesa Kopernická.

 

V pondelok popoludní zaznamenali hraniční policajti na kamerách na vonkajšej hranici s Ukrajinou nedovolené prekročenie hranice. V obci Vyšné Nemecké potom kontrolovali štátneho príslušníka Moldavska. Cudzinec prekročil hranicu neoprávnene mimo hraničného priechodu a na území Slovenska sa zdržiaval neoprávnene, preto bol zo SR administratívne vyhostený.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies