Hranice vojenského obvodu Lešť by sa mali čiastočne zmeniť

NETKY.SK • 17 November 2013, 09:59 • 2 min
Hranice vojenského obvodu Lešť by sa mali čiastočne zmeniť

BRATISLAVA - Pozemky navrhnuté na vyčlenenie sú mimo územia určeného prioritne na vojenské využitie.

slovakia

left justify in out

Hranice vojenského obvodu Lešť by sa mali v budúcom roku čiastočne zmeniť. Ministerstvo plánuje časť pozemkov na hranici vojenského obvodu previesť na obec Pliešovce. Vyplýva to z návrhu nariadenia vlády, ktorý je v súčasnosti v medzirezortnom pripomienkovom konaní.

Rezort obrany chce takto vyčleniť územie vo výmere 76.274 m2 čo predstavuje 0,05 % územia vojenského obvodu. "Zmena hraníc rieši lokalitu Zábava, kde sa nachádzajú najmä bytové domy, budova obchodu a služieb, administratívne budovy a areál stavebného dvora bývalých Vojenských stavieb štátny podnik Bratislava," uvádza sa v dôvodovej správe k materiálu.

Rezort obrany tvrdí, že tieto pozemky už nepotrebuje. "Odčlenenie predmetnej časti územia vojenského obvodu nemá vplyv na výcvik ozbrojených síl Slovenskej republiky a na plnenie ďalších úloh obrany a bezpečnosti štátu, ktoré sa budú naďalej zabezpečovať na zostávajúcom území vojenského obvodu," konštatuje ministerstvo v dôvodovej správe. Pozemky navrhnuté na vyčlenenie sú mimo územia určeného prioritne na vojenské využitie.

Zámer ministerstva vyčleniť túto lokalitu bol prerokovaný s obcou Pliešovce, ktorá súhlasila s pričlenením tohto územia do jej katastrálneho územia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona