Hranica medzi Mexikom a USA ukrývala najdlhší pašerácky tunel

NETKY.SK • 30 Január 2020, 09:34 • 2 min
Hranica medzi Mexikom a USA ukrývala najdlhší pašerácky tunel

SAN DIEGO - Tak takto sa pašovali drogy do USA. Americké úrady objavili na hraniciach s Mexikom dosiaľ najdlhší pašerácky tunel. Má dĺžku 1313 metrov a bol vybavený výťahom, koľajnicami, odtokovým systémom a elektrickými káblami vysokého napätia.

slovakia

left justify in out

Zíval prázdnotou

Tunel prepájal priemyselnú lokalitu v mexickom meste Tijuana s oblasťou mesta San Diego v Kalifornii. V súvislosti s objavením pašeráckeho tunela nedošlo k žiadnym zatknutiam ani k nálezu drog.

 

img

 

Podozriví

Úrady neoznámili, koho z výstavby tohto podzemného koridoru podozrievajú. V danej oblasti však operuje mexický kartel Sinaloa, vládou Spojených štátov amerických označovaný za jednu z najväčších organizácií zaoberajúcich sa pašovaním drog na svete. Jeho bývalý dlhoročný líder Joaquín Guzmán si v USA odpykáva doživotný trest.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SDMAXO (@sdmax0),

 

Unikát

Tunel má priemernú hĺbku 21 metrov pod povrchom zeme, výšku 1,7 metra a široký je 60 centimetrov, oznámil Americký úrad pre clá a ochranu hraníc (CBP). Koľko času si vyžiadala výstavba tunela, nevedno. Východ tunela v oblasti priemyselného veľkoskladu v San Diegu bol zablokovaný niekoľkými desiatkami vriec s pieskom. 

 

Nie je jediný

Na americko-mexických hraniciach v Kalifornii bolo od roku 2016 objavených viac než desať sofistikovaných pašeráckych tunelov. Druhý najdlhší - objavený v San Diegu v roku 2014 - mal dĺžku 904 metrov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona