Hral na pätnástich MS, Nummelin sa vrátil do rodného Turku

NETKY.SK • 13 Február 2017, 10:09 • 2 min
Hral na pätnástich MS, Nummelin sa vrátil do rodného Turku

TURKU - Fínsky hokejový internacionál Petteri Nummelin sa na sklonku svojej bohatej kariéry vrátil do vlasti. Skúsený 44-ročný obranca sa dohodol na spolupráci s klubom TUTO Hockey z rodného Turku účinkujúcom v druhej najvyššej súťaže Mestis.

slovakia

left justify in out

"Cítim sa ako malý chlapec, prešiel som dlhú cestu. Tím je na tom dobre a posnažím sa pomôcť mu dosiahnuť stanovené ciele," uviedol na klubovom webe. TUTO je na 2. priečke po 41 odohraných zápasoch a vysoko chce "rúbať" aj v play-off.

Nummelin hral v ročníku 2016/2017 dosiaľ v nórskom Storhamare, kde v 17 stretnutiach nazbieral solídnych 13 bodov (3+10). Účastník rekordných pätnástich majstrovstiev sveta elitnej kategórie pôsobil v NHL v tímoch Columbusu a Minnesoty, najväčšiu časť kariéry však strávil vo švajčiarskych kluboch Davos a Lugano. S Fínskom získal zlatú medailu na MS 1995, štyri strieborné a dva bronzové kovy. Je tiež strieborným olympijským medailistom z Turína 2006. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona