Hráči Slovana sa zhodli: "S víťazstvom v Belehrade sme nepočítali"

NETKY.SK • 30 Júl 2010, 12:27 • 2 min
Hráči Slovana sa zhodli: "S víťazstvom v Belehrade sme nepočítali"

Hráči Slovana sa zhodli: "S víťazstvom v Belehrade sme nepočítali"

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti bratislavského Slovana odchádzali do Belehradu s tým, že si po prvom zápase 3. predkola Európskej ligy chcú zachovať reálnu šancu na postup. Takým výsledkom mala byť aj prehra rozdielom nanajvýš jedného gólu. Víťazstvo 2:1 na pôde Crvenej Zvezdy však čakal málokto a prekvapilo aj samotných hráčov.
"Neveril som, že by sme tu mohli vyhrať. Nakoniec to však vyšlo. Bol to ťažký zápas, v ktorom bol dôležitý prvý polčas. V tom druhom som už videl na tvárach hráčov súpera, že na to nemajú," uviedol pre TASR bosniansky stredopoliar v službách belasých Mario Božič.
Podľa Božiča srbské mužstvo napriek výborne rozohranej partii neslobodno podceniť ani v odvete, ktorá je na programe vo štvrtok 5. augusta o 20.30 h na Pasienkoch. "Zvezda je strašne silné mužstvo a Srbi sú takí, že nikdy sa vopred nevzdajú. Sú však pod tlakom, musia doháňať gólové manko a my keď doma zahráme tak ako v Belehrade, tak sa nemáme čoho báť."
Vyše 40.000 divákov vytvorilo na štadióne známom pod prezývkou Marakana priam elektrizujúcu atmosféru. Iskra z tribún našťastie pre slovenský tím nepreskočila na zverencov trénera Ratka Dostaniča. Hráči Slovana sa svojho súpera nezľakli, boli lepším tímom a nakoniec zaslúžene zvíťazili. Podľa Božiča môže Crvena Zvezda aj napriek prehre počítať v Bratislave s masívnou podporou svojich priaznivcov. "Myslím si, že ich príde dve až tri tisícky. Možno podaktorí fanúšikovia nemajú radi niektorých hráčov, ale klub je jednoznačne rešpektovanou značkou."
Jedným z kľúčových okamihov bola situácia v nadstavenom čase prvého polčasu, keď brankár Slovana Matúš Putnocký včasným vybehnutím zneškodnil tutovku Aleksandara Jevtiča. Úspešným zákrokom Putnocký zachránil svojmu tímu tesné vedenie, ktoré len niekoľko sekúnd predtým zabezpečil Milan Ivana. "Neviem, či to bol ten zákrok kľúčový. Myslím si však, že bolo dobré, že sme neinkasovali, lebo určite by nebolo dobré ukončiť polčas s gólom do šatne," povedal pre TASR Putnocký.
Domácim sa podarilo skórovať v druhom dejstve zásluhou striedajúceho Miloša Trifunoviča, na ktorého presný zásah však už o dve minúty odpovedal druhým gólom v sieti Sašu Stamenkoviča obranca Kornel Saláta. "Už po prvom góle som veril, že to dotiahneme do víťazného konca. Keď dostali druhý gól, ešte viac znervózneli a potom som už bol presvedčený, že my druhýkrát určite neinkasujeme," vyhlásil Putnocký a dodal, že kolená sa mu neroztriasli napriek tomu, že to bol jeho prvý zápas pred takou kulisou: "Atmosféru som si užil. Vedeli sme, že príde toľko ľudí a tak sme sa na to aj pripravovali."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies