Hradecký po prehre Fínska na Islande: Je to škandál, obrali nás o bod

NETKY.SK • 7 Október 2016, 15:01 • 2 min
Hradecký po prehre Fínska na Islande: Je to škandál, obrali nás o bod

REYKJAVIK - Fínski futbalisti boli vo štvrtkovom stretnutí kvalifikácie MS 2018 niekoľko minút od víťazstva, ale domáci Island dvoma presnými zásahmi v nadstavenom čase rozhodol o tom, že po severskom súboji mohol zaznieť "Vikingský potlesk".

slovakia

left justify in out

Hráči z ostrova gejzírov zvíťazili na štadióne Laugardalsvöllur v Reykjavíku nad Fínskom 3:2. Po zápase naplno vyjadril svoju frustráciu brankár hostí Lukáš Hradecký, ktorý sa kriticky vyjadril na adresu nórskeho rozhodcu Moena. "Je to totálny škandál, ako dostávame reakcie z Európy. Obrali nás o bod. Rozhodca sa nechal pritlačiť," vyhlásil bratislavský rodák. Ten sa dušoval, že víťazný gól Fínov v piatej minúte nadstaveného času nemal platiť, keďže loptu udržal pred bránkovou čiarou. "Je to nespravodlivé. Podľa mňa lopta neprekročila bránkovú čiaru. Nechápem, ako to mohli uznať, keď si nemohli byť istí, či lopta bola v bráne," uviedol Hradecký.

 

Fínsko viedlo od 39. minúty 2:1 a všetko nasvedčovalo tomu, že Island si po troch rokoch pripíše prvú domácu prehru. "Vôbec to nevyzeralo tak, že by sme mohli zvíťaziť. Som šťastný, že sa nám to podarilo. Po 85 minútach by som bral remízu, ale hráči neprestávali veriť a sami ste videli, čo ukázali. Táto skupina bude veľmi vyrovnaná, Fínsko je silným súperom a očakávam, že bude brať veľa bodov od ostatných rivalov," povedal po zápase islandský tréner Heimir Hallgrimsson.

 

Island si udržal po výhre kontakt s čelom tabuľky, v I-skupine je po dvoch stretnutiach so štyrmi bodmi na druhom mieste. V nedeľu 9. októbra ho opäť čaká domáci zápas, tentoraz bude jeho súperom reprezentácia Turecka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona