Hrad zverejnil video Miloša Zemana v nemocnici!

NETKY.SK • 21 Október 2021, 16:26 • 2 min
Hrad zverejnil video Miloša Zemana v nemocnici!

PRAHA - Prezident ČR je hospitalizovaný od 10. októbra. Jeho stav mu neumožňuje vykonávať pracovné povinnosti.

slovakia

left justify in out

Kancelária českého prezidenta Miloša Zemana zverejnila vo štvrtok na tlačovej konferencii videozáznam z návštevy predsedu Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR Radka Vondráčka u Zemana v nemocnici. Prezident na zázname podpisuje dokument o zvolaní ustanovujúcej schôdze dolnej komory parlamentu na 8. novembra. Podľa vedúceho hradnej kancelárie Vratislava Mynářa prezident rozhodol o zvolaní schôdze skôr, ako kancelária dostala informáciu o jeho práceneschopnosti. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz.

 

 

Vondráček navštívil Zemana v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) minulý týždeň vo štvrtok. Stalo sa tak bez vedomia lekárov. Mynář uviedol, že štvrtkovú tlačovú konferenciu zvolal ako odpoveď na útoky médií a niektorých politikov. Následne obhajoval mlčanie Hradu ohľadom zdravotného stavu hlavy štátu a zopakoval, že prezidentská kancelária sa zodpovedá len prezidentovi. Takisto pripodobnil súčasné informovanie o Zemanovom stave informovaniu o zdravotnom stave prezidenta Václava Havla v 90. rokoch. Mynář povedal, že už 10. októbra ho prezident poveril prípravou listiny o zvolaní schôdze snemovne.

 

K téme: Vedúci Kancelárie prezidenta ČR by mohol prísť o majetok!

 

Prezident Zeman podľa stanoviska lekárov nie je schopný pracovať. Ich správu si vyžiadal predseda Senátu Miloš Vystrčil, ktorý ju následne v pondelok zverejnil. "Pán prezident pri podpise listiny (o zvolaní novej snemovne na 8. novembra) vtipkoval, rozhodne nebol v takom zlom stave, ako sa písalo," komentoval stretnutie Vondráček. Toho k prezidentovi priviedol Mynář, ktorého už predtým oboznámili so stanoviskom lekárov o pracovnej neschopnosti prezidenta. Mynář však argumetoval, že rozhodnutie o zvolaní schôdze padlo už 10. októbra.

 

img

 

Mynář na tlačovej konferencii tiež informoval, že tradičné udeľovanie štátnych vyznamenaní pri príležitosti výročia vzniku Československa 28. októbra presunú na iný termín.

 

K téme: Českej Snemovni bude zrejme predsedať žena

 

Zeman je hospitalizovaný od 10. októbra. Do nemocnice ho previezli zo zámku v Lánoch. Verejnosť mohla prezidenta vidieť zatiaľ naposledy v polovici septembra, keď ho prepúšťali z rekondičného pobytu v ÚVN, ktorý absolvoval pre únavu a dehydratáciu.

 

Po spomínanom liste z nemocnice chce Senát aktivovať ústavný článok 66 a pozastaviť prezidentovi jeho právomoci. To však musia schváliť Senát i Poslanecká snemovňa. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies