Hrad Krásna Hôrka je opäť poškodený!

NETKY.SK • 4 Máj 2013, 12:04 • 2 min
Hrad Krásna Hôrka je opäť poškodený!

KRÁSNOHORSKÉ PODRADIE - Silný vietor poškodil v piatok (3. mája) popoludní časť dočasného zastrešenia na opravovanom hrade Krásna Hôrka.

slovakia

left justify in out

K poškodeniu došlo na streche dolného hradu a kaplnky, podľa predbežných informácií zo Slovenského národného múzea (SNM) vietor zdvihol časť krytiny z dosák a fóliu pod ňou.

Konštrukcia z masívnejších trámov je však v poriadku. Starosta obce Peter Bollo dnes pre TASR uviedol, že v priebehu tohto víkendu by mohla byť oprava poškodenia hotová.

Na kaplnke odfúklo približne 20 percent krytiny, na ďalšej časti strechy boli škody menšie. SNM aktuálne zisťuje presný rozsah škôd. "V pondelok poskytneme oficiálne vyjadrenie," uviedol dnes pre TASR hovorca múzea Artur Šturmankin.

Hrad Krásna Hôrka, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou, opravujú po požiari z marca 2012. Plamene vtedy zasiahli strechu celého hradu a časť zariadenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies