Hrad Červený Kameň sa zmení na francúzsky kráľovský dvor

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 11:38 • 2 min
Hrad Červený Kameň sa zmení na francúzsky kráľovský dvor

BRATISLAVA/ ČASTÁ - Baroková éra a bohémsky život francúzskej šľachty za čias vlády francúzskeho kráľa Slnko - Ľudovíta XIV. ožijú vďaka programu na hrade Červený Kameň, ktorý sa týči nad obcou Častá v okrese Pezinok.

slovakia

left justify in out

Príbehy z francúzskeho kráľovského dvora pripomenie divadelná adaptácia slávneho románu Hrbáč už tento piatok 1. augusta a v sobotu 2. augusta.

 

Ako agentúru SITA informoval kultúrno-propagačný manažér Slovenského národného múzea - Múzea Červený Kameň Ľuboš Haršány, dobrodružný príbeh zasadený do Paríža 17. storočia je spracovaný do nočných prehliadok a porozpráva o osudoch rytiera a vynikajúceho šermiara Henriho de Largardére. “Rytier Lagardére sa v Paríži náhodne stane svedkom zákerného prepadnutia vojvodu Filipa de Nevers, o ktorého život a majetok usiluje kráľov obľúbenec gróf de Gonzague, čo sa mu nakoniec aj podarí. Lagardére umierajúcemu Filipovi prisahá, že sa postará o jeho dcéru Auroru a pomstí sa za jeho smrť,“ priblížil dej Haršány. O ďalšom osude Lagardéra prestrojeného za hrbáča a krásnej mladej Aurory sa dozvedia viac účastníci nočných prehliadok, ktoré sa na hrade Červený Kameň počas prvého augustového piatka a soboty začínajú o: 19:00, 20:00, 21:00, 22:00 a 23:00. Históriu v pohybe s oživenými hrdinami slávneho diela Paula Févala stvárnia členovia šermiarsko-divadelnej spoločnosti Exulis z Brna. 

 

Letná sezóna na hrade Červený Kameň ponúka burzy starožitností, nočné prehliadky, výstavy, koncerty dobovej hudby aj výstavy. Hrad je medzi iným unikátny svojimi monumentálnymi pivnicami. Vidieť tu tiež možno dravých vtákov v Sokoliarskom dvore Astur a oddýchnuť sa dá aj v okolitom rozľahlom parku. Viac informácií o podujatiach na hrade Červený Kameň nájdete TU!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona