Hrad Beckov rozžiaria počas Tekvicového festivalu svetlonosi

NETKY.SK • 23 September 2017, 08:05 • 2 min
Hrad Beckov rozžiaria počas Tekvicového festivalu svetlonosi

BECKOV - Šermiarske rozprávky, dobový tábor, ale najmä vyrezávanie a zdobenie tekvíc ponúkne dnes a v nedeľu (24.9.) v poradí šiesty ročník Tekvicového festivalu na hrade Beckov.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informoval výkonný riaditeľ Záujmového združenia hradu Beckov Peter Pastier podujatie je určené nielen pre deti, na vyrezávanie svetlonosov v mladosti si môžu zaspomínať aj dospelí. "Pre návštevníkov budú pripravené tekvice aj nástroje na vyrezávanie. Fantázii sa ale medze nekladú a doplnky na zdobenie si so sebou môžu návštevníci priniesť. Vyrezávať tekvice bude možné dnes i v nedeľu," informoval Pastier s tým, že popri vyrezávaní bude návštevníkov zabávať skupina historického šermu Rád svätého Galahada.

 

Ako dodal, dnes sa program na hrade Beckov začína od 10.30 h dobovým táborom, zbrojnicou, stredovekou kuchyňou a tekvicovými ochutnávkami. Počas oboch dní nebude chýbať prednáška o zbraniach a výzbroji v období rokov 1250 – 1300 s ukážkami, súťaž v sekaní tekvíc, šermiarska rozprávka, či súťaž o najkrajšie vyzdobenú tekvicu.

 

Návštevníkmi vytvorení svetlonosi rozžiaria námestie hradu v sobotu od 18.00 h. V nedeľu sa Hradná brána zatvára už o 17.00 h, posledný možný vstup na hrad je o 16.30 h.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies