Hráčovi za zabitie rozhodcu hrozí 15 rokov za mrežami

NETKY.SK • 21 Február 2015, 08:39 • 2 min
Hráčovi za zabitie rozhodcu hrozí 15 rokov za mrežami

DETROIT - Futbalového hráča Bassela Saada, ktorý vlani v lete zapríčinil smrť rozhodcu, uznal v piatok súd v Detroite vinným a hrozí mu odňatie slobody maximálne na 15 rokov.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný Saad bude pykať za to, že počas zápasu udrel arbitra Johna Bieniewicza do hlavy a ten na následky zranení o dva dni podľahol v nemocnici.


Saada odsúdili za neúmyselné zabitie, ešte predtým ho obvinili z vraždy druhého stupňa. Automechanik z Dearbornu sa definitívne dozvie výšku trestu 13. marca. Ak by ho usvedčili z pôvodných obvinení, dostal by doživotie. "Toto sa nedá považovať za pokus o vraždu. Pán Saad v ten deň vstal z postele s tým, že si ide zahrať futbal. Nemal v úmysle niekoho zabiť," povedal Saadov advokát Cyril Hall, ktorý dodal, že jeho klienta situácia veľmi mrzí.


Žena obete Kris Bieniewiczová ešte začiatkom týždňa vyhlásila, že dúfa, že Saad už nikdy neuvidí denné svetlo. Saad 29. júna 2014 podľa výpovedí svedkov napadol Bieniewicza v momente, keď sa mu arbiter chystal udeliť druhú žltú kartu, čo by znamenalo vylúčenie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona