Hráčom roka v Portugalsku sa stal Cristiano Ronaldo

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 10:39 • 2 min
Hráčom roka v Portugalsku sa stal Cristiano Ronaldo

Lisabon - Futbalistom roka 2016 v Portugalsku sa stal Cristiano Ronaldo. Útočník Realu Madrid triumfoval v tradičnej ankete pred svojím klubovým spoluhráčom Pepem a brankárom Sportingu Lisabon Ruiom Patriciom.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný Ronaldo vlani doviedol Portugalsko na EURO 2016 vo Francúzsku k zisku titulu európskeho šampióna. Dva mesiace predtým vyhral s Realom Ligu majstrov, pre madridský klub to bola 11. trofej klubového šampióna na starom kontinente. So 16 gólmi bol zároveň najlepším strelcom LM v uplynulej sezóne.

 

"Bol to pre mňa veľmi špeciálny rok. Najmä pre to, že mi v zbierke chýbala trofej z ME a teraz ju už mám. Chcem sa ešte raz poďakovať portugalskému národu, ktorý nám na ceste za titulom dodal potrebné sebavedomie," povedal Ronaldo na pondelkovom galavečeri.

 

 

Ocenenie pre najlepšieho mladého hráča si prebral Renato Sanches z Bayernu Mníchov. Trénerom roka sa stal kouč národného tímu Fernando Santos.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies