Hráčom roka v Ázii pľujúci Al-Šamrani

NETKY.SK • 1 December 2014, 09:18 • 2 min
Hráčom roka v Ázii pľujúci Al-Šamrani

MANILA - Saudskoarabský útočník Násir Al-Šamrani je najlepším futbalistom roka 2014. Na nedeľňajšom vyhlasovaní výsledkov ankety Ázijskej futbalovej konfederácie (AFC) vo filipínskej Manile si prevzal ocenenie napriek tomu, že momentálne je v disciplinárnom konaní pre opľutie súpera.

slovakia

left justify in out

Al-Šamrani vyvolal nešportovým správaním potýčku po skončení domácej odvety finále ázijskej Ligy majstrov, v ktorom jeho Al-Hilal remizoval s Western Sydney Wanderers a trofej získal austrálsky tím. Obranca Matthew Spiranovic ho vraj vyprovokoval.

 

"Som hrdý, že som získal cenu pre najlepšieho hráča. Pokiaľ ide o hrozbu trestu, ja žijem dneškom. Nad ničím iným nerozmýšľam. Som na seba pyšný. O všetkom ostatnom rozhodne AFC," uviedol 31-ročný kanonier, ktorý bol najlepším strelcom v piatich zo siedmich uplynulých sezón najvyššej súťaže v Saudskej Arábii. V Lige majstrov sa tento rok presadil desaťkrát. Hráč zo Saudskej Arábie sa posadil na ázijský futbalový trón prvý raz od roku 2005. "Som najlepší strelec domácej súťaže, v Lige majstrov som bol druhý. Budúci rok na kontinentálnom šampionáte v Austrálii budem znova útočiť na vrchol. Nepoznám žiadne limity," dodal sebavedomý zakončovateľ.

 

Anketu ovládli futbalisti z arabského sveta, Al-Šamrani zdolal Ismaila Ahmeda, spoluhráča Miroslava Stocha v Al-Aine zo Spojených arabských emirátov, a tiež Khalfana Ibrahima z katarského Al-Saddu. Tri individuálne ceny putujú z Manily do Austrálie. Trénerská patrí Tonymu Popovicovi, ktorý priviedol Western Sydney Wanderers k titulu v Lige majstrov. Najlepším hráčom pôsobiacim v inom ako ázijskom klube je stredopoliar anglického Crystal Palace Michael John "Mile" Jedinak a kategóriu žien ovládla Katrina-Lee Gorryová. Reprezentačným výberom roka sa stali Palestínčania, klubom roka Western Sydney Wanderers. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona