Hračka pre všetky vekové kategórie, predstavujeme RoboMaster S1

NETKY.SK • 30 Október 2019, 15:17 • 2 min
Hračka pre všetky vekové kategórie, predstavujeme RoboMaster S1

BRATISLAVA – RoboMaster S1 je typ hracieho robota, ktorý je vďaka svojej širokej škále použiteľnosti lákadlom pre takmer každé dieťa. Model S1 sa objavil aj na každoročnej súťaži RoboMaster, ktorá návštevníkom poskytuje ľahšie pochopenie robotiky cez rôzne vystavené modely.

slovakia

left justify in out

O výrobu sa postarala čínska spoločnosť DJI, ktorá je preslávená najmä vďaka výrobe dronov, športových kamier či stabilizátorov. A teraz si predstavte, že spojíte všetko tieto sektory dokopy a vznikne vám nový výukový model RoboMaster S1. Najlepšie na tom je, že "hračku" si budete môcť aj sami postaviť. 

 

 

A čo takáto vecička dokáže? Budete s ním vedieť odfotiť čokoľvek, pričom maximálne rozlíšenie obrázkov je 5 Mpix, pri nahrávaní videa je to full HD 30 fps. V HD rozlíšení sa obraz môže prenášať aj priamo na ovládač, aby osoba, ktorá robota ovláda, presne vedela, čo sa deje pred ním. Na robota teda veľmi slušné vybavenie. Mimochodom to môže byť aj ideálna pomôcka, pokiaľ chcete sledovať čo sa deje vo vašom dome z pohodlia kresla v obývačke. Ako vidíte na obrázku, kamera je pripevnená na plošine s kolesami. Tá je zase vybavená senzormi pohybu či dokonca detektorom pohybu.

 

 

Na prvý pohľad vyzerá táto novinka ako neškodná hračka pre deti. V skutočnosti to tak celkom nie je. Riadiaci softvér, ktorý sa v robotovi nachádza je samostatne programovateľný. Deťom, prípadne dospelým, má teda pomôcť rozvíjať svoje vedomosti o vede, matematike, fyzike či samotnom programovaní.

 

 

Verzia pre bežných ľudí obsahuje 6 modulov s umelou inteligenciou. Pre milovníkov programovania ponúkame jazyky, v ktorých sa bude dať robot naprogramovať, a teda Scratch a Python. Kolesá sú samozrejme poháňané elektromotorom. S1 má rozpoznávať čiary na zemi, tabuľky so 44 špeciálnymi symbolmi, ľudí, gestá aj iných robotov. Robot má okrem kamerového vybavenia aj menšiu hlaveň, ktorá dokáže vystreľovať plastové guličky. Hranie sa s takýmito robotmi vypadá potom zhruba takto.

 

  

Nejde však len o obyčajnú zábavku. Pokiaľ sa robota naučíte perfektne ovládať, môžete sa zúčastniť súťaže, kde proti sebe budú bojovať majitelia robotov z celého sveta. Spoločnosť DJI uvádza, že robota bude možné ovládať cez aplikácie Android, iOS a Windows. V slovenských predajniach by sme túto "hračku" hľadali zatiaľ len márne. V Číne by ste momentálne za tento model zaplatili 450 eur. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies