Hráči v Argentíne sú pripravení ukončiť štrajk

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 12:24 • 2 min
Hráči v Argentíne sú pripravení ukončiť štrajk

Buenos Aires - Futbaloví profesionáli v Argentíne sú pripravení vrátiť sa do práce a ukončiť dvojtýždňový štrajk, pre ktorý museli odložiť začiatok novej ligovej sezóny.

slovakia

left justify in out

Argentínska futbalová asociácia (AFA) trvala na tom, že sezóna sa nezačne, pokiaľ kluby neuhradia dlhy voči hráčom. Štrajk neodvrátila ani vláda, ktorá uvoľnila 22,7 milióna amerických dolárov na to, aby kluby uhradili dlžoby.

 

Na stredajšej tlačovej konferencii zástupcovia hráčskej únie potvrdili, že sa dohodol plán na plnenie záväzkov. Podľa periodika Ole by sa tak malo začať hrať už vo štvrtok. Po zimnej prestávke sa mala liga v krajine dvojnásobných majstrov sveta začať už 12. februára.

 

Po rozhodnutí vlády zrušiť zmluvu na televízne práva štátnej TV zostali kluby bez dôležitých financií. Na povrch tak vyplávali fakty, že viaceré kluby dlžia hráčom mzdy aj štyri mesiace. Futbalisti začali riadny štrajk 25. februára, teraz sa črtá jeho ukončenie. Informovala agentúra DPA.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies