Hráči švédskeho tímu Dalkurd mali letieť v lietadle Germanwings, na poslednú chvíľu zmenili let

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 07:45 • 2 min
Hráči švédskeho tímu Dalkurd mali letieť v lietadle Germanwings, na poslednú chvíľu zmenili let

BARCELONA - Členovia švédskeho futbalového tímu Dalkurd FF z mesta Borlänge hrajúceho tamojšiu tretiu najvyššiu súťaž mali cestovať lietadlom zo španielskej Barcelony do nemeckého Düsseldorfu, ktoré sa v stredu zrútilo vo francúzskych Alpách. Mužstvo bolo v katalánskej metropole na sústredení.

slovakia

left justify in out

Keď prišli na barcelonské letisko, rozhodli sa na poslednú chvíľu zmeniť spoj, pretože sa im nechcelo čakať pri prestupe v spomenutom nemeckom meste. Kúpili si iné letenky, vďaka ktorým sa cez Zürich a Mníchov dostali domov do Švédska. Informoval o tom francúzsky denník Le Figaro.

 

"Všetkým, ktorí sa nás v posledných hodinách snažili zastihnúť, odkazujeme, že sme doma a v poriadku. Išlo o iný let. Nech odpočívajú v pokoji," napísal na Twitteri brankár mužstva Frank Petterson. "Niektorí hráči si fotili Alpy, keď sme ponad ne leteli. Až podľa zmeškaných hovorov a SMS správ sme sa dozvedeli, že sa niečo stalo," vyhlásil pre švédsky denník Expressen tréner Dalkurdu Adil Kizil.

 

Medzi predpokladanými obeťami je 16 nemeckých stredoškolákov a dve učiteľky. "Náš tréner mi povedal, že ich videl pri kontrole na letisku. Je to veľmi tragická udalosť," dodal Kizil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies