Hráči Švédska budú titul bujaro oslavovať, vraj aj niekoľko dní!

NETKY.SK • 21 Máj 2018, 16:05 • 2 min
Hráči Švédska budú titul bujaro oslavovať, vraj aj niekoľko dní!

KODAŇ - Hoci oficiálne oslavy švédskeho hokejového titulu sa oficiálne začnú v pondelok po 16.30 h v parku Kungsträdgaarden v centre Štokholmu, hráči aj fanúšikovia už majú zas sebou bujarú majstrovskú noc.

slovakia

left justify in out

"Niečo popijeme, zrejme najmä pivo a uvidíme, dokedy to potiahneme. Isté je, že zajtra ráno nás bude strašiť ´majstrovská opica´. Snáď sa dáme do poriadku, kým začneme oficiálnu časť osláv podvečer s fanúšikmi," vyhlásil obranca Hampus Lindholm pre Expressen ešte v nedeľu po zisku titulu. K jeho názoru sa pridal aj najproduktívnejší Švéd na šampionáte, 14-bodový Rickard Rakell. "Sme fungujúce stroje nielen na ľade, ale aj mimo neho. Oslavovať budeme aspoň tri dni," nerozpakoval sa útočník Anaheimu v NHL.

Keď si švédski hokejisti v pondelok sadali do pripraveného "majstrovského" lietadla smer Štokholm, boli unavení, ale zároveň šťastní. "Veľa sme toho nenaspali. Je náročné po takom finále len tak zatvoriť oči a spať. Trochu nás teraz bolí hlava, ale nie je to len od alkoholu. Skôr od celkového vzrušenia a zážitkov z majstrovskej noci," citovali švédske médiá asistenta trénera Petra Popovica.

Mladý útočník Adrian Kempe dosiaľ nezažil majstrovský pocit s reprezentáciou. O to viac si tento 21-ročný ľavý krídelník z Los Angeles váži nedeľňajší zisk titulu majstra sveta. "Máme za sebou dlhú noc a pred sebou ďalšiu s fanúšikmi. Som nastavený pozitívne. Urobím všetko, čo budú od nás chcieť," povedal Kempe.

Švédi dovŕšili úspešnú obhajobu titulu majstra sveta finálovým triumfom nad Švajčiarmi 3:2 po nájazdoch. Ten rozhodujúci premenil útočník Nashvillu Filip Forsberg. Švédski hokejisti vybojovali jedenáste zlato v histórii, dva tituly po sebe získali prvýkrát po 26 rokoch.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona