Hráči Sparty kritizovali rozhodcu, Dočkal: Hrubo ovplyvnil zápas

NETKY.SK • 6 August 2015, 15:36 • 2 min
Hráči Sparty kritizovali rozhodcu, Dočkal: Hrubo ovplyvnil zápas

PRAHA - Futbalisti Sparty Praha mali po stredajšom vypadnutí z Ligy majstrov s CSKA Moskva ťažké srdce na rozhodcu Paoloa Mazzoleniho z Talianska.

slovakia

left justify in out

Aj keď sa nechceli vyhovárať na jeho výkon, kapitán Bořek Dočkal tvrdí, že arbiter mal odpísať domácim penaltu a naopak, nemal udeliť červenú kartu Marekovi Matějovskému.
     

"Z môjho pohľadu hrubo ovplyvnil zápas," povedal kapitán tímu, ktorý počas celého zápasu diskutoval s hlavným rozhodcom a neprestal ani po záverečnom hvizde: "Spýtal som sa ho, či ide domov s dobrým pocitom. Povedal, že áno. Takže je asi všetko v poriadku..." ironicky poznamenal.
     

Sparta sa tak nepredstaví v skupinovej fáze LM ani na šiesty pokus v rade. Jej hráči ostali pred bránami play off, hoci mali odvetný duel dobre rozohraný. Sparta uhrala v prvom zápase na štadióne CSKA Moskva cennú remízu 2:2 a v stredu viedla na domácej pôde v 16. minúte už 2:0. Sľubný náskok však nedokázala udržať. V 34. a 51. minúte skóroval Musa a hralo sa od začiatku. Krátko po hodine hry videl Matějovský červenú kartu za faul a hráči CSKA ponúknutú výhodu využili. V 76. minúte rozhodol o ich postupe Alan Dzagojev.
     

"Do zápasu sme vstúpili skvele, dostali sme sa do vedenia a súpera sme do ničoho nepúšťali," pokračoval Dočkal pre idnes.cz. Podľa neho nastal zlom po prvom góle CSKA. "Povedal by som, že si ho ani extra nezaslúžili, pod žiadnym veľkým tlakom sme neboli. Už sme síce neboli aktívni, ale to by sme s nimi nevydržali ani 90 minút. Škoda, že pasáž, keď sme potrebovali trochu odpočívať, sme neustáli bez gólu."
     

Sporné momenty prišli až po vyrovnávajúcom góle hostí na 2:2. Najprv vylúčenie a potom aj súboj v šestnástke CSKA. "Začali sme sa tlačiť dopredu, boli sme aktívni i v desiatich a mali sme dostať penaltu na 3:2. To je fakt, to musíme konštatovať," narážal na súboj kanoniera Davida Lafatu s Kirillom Nababkinom. "Nechceme sa schovávať za rozhodcu, viedli sme 2:0 a mali sme to vo svojich rukách. Na druhej strane, v takýchto zápasoch môžu rozhodovať i menšie drobnosti ako je penalta a vylúčenie. Chýb bolo veľa, z môjho pohľadu to bolo hrubé ovplyvnenie zápasu," dodal pre idnes.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies