Hráči Slov-maticu FOFO Bratislava sa vzdali reprezentácie SR

NETKY.SK • 25 August 2014, 15:38 • 2 min
Hráči Slov-maticu FOFO Bratislava sa vzdali reprezentácie SR

BRATISLAVA - Štrnásť hráčov úradujúceho slovenského majstra vo futsale Slov-maticu FOFO Bratislava sa vzdalo reprezentácie Slovenska.

slovakia

left justify in out

Všetci počas predchádzajúceho týždňa doručili vedeniu strešnej organizácie Futsal Slovakia list, prostredníctvom ktorého už nechú pôsobiť v národnom tíme SR. Ide o brankárov Mária Gašparoviča, Petra Brndiara a hráčov v poli Attilu Fehérváriho, Tomáša Drahovského, Petra Kozára, Gabriela Ricka, Antona Brunovského, Martina Rejžeka, Matúša Kyjovského, Mareka Bahnu, Dušana Rafaja, Gabriela Bartošeka, Petra Haľka a Ladislava Mikitu.

 

"Hráči svoje rozhodnutie ničím neodôvodňujú, chcú sa venovať výlučne svojmu klubu," uvádza sa v správe na webe FutsalSlovakia.sk. Hlavný tréner slovenskej reprezentácie Marcos António Angulo Lopéz na základe spomenutej informácie zverejnil návrh nominácie na septembrový turnaj v Brne, ktorý už s hráčmi Slov-maticu FOFO neráta. 

 

"Bude teraz potrebné konečne začať pracovať so širším výberom hráčov, čo tu dlhodobo absentovalo. Musí dôjsť k zlepšeniu komunikácie medzi reprezentačnými a klubovými trénermi. Bude na každom jednotlivcovi, aby dokázal sám sebe, že kritika systému ´jeden klub = reprezentácia´ bola oprávnená. Podľa mňa sme mohli už počas prvého polroka viac využiť trénera Angula na to, aby sledoval a dal šancu širšiemu okruhu hráčov. Hráči Slov-maticu boli až príliš vyťažovaní množstvom rôznych akcií a to mohlo reprezentačnému futsalu viac uškodiť ako pomôcť. Čaká nás náročná práca, keďže v marci je na programe kvalifikácia na ME, ale ja to nejako čierno nevidím. Na slovenských či českých palubovkách sa pohybuje viacero hráčov, ktorí by sa mohli onedlho výraznejšie presadiť aj na reprezentačnom poli," uviedol dočasný predseda Futsal Slovakia Dušan Dobšovič. 

Návrh nominácie slovenskej seniorskej futsalovej reprezentácie na turnaj v Brne (15. - 19. septembra): 
Brankári:
Richard Oberman (FTVŠ UK Bratislava), Filip Kováč (ŠK Makroteam Žilina) 
Hráči v poli: Tomáš Hájek, Marek Mikulišin, František Šporánek, Marek Paštrnák, Martin Cintula, Martin Zdráhal, Adam Zdráhal, Samo Marušinec (všetci Across Pinerola Bratislava), Juraj Višváder (FTVŠ UK Bratislava), Vladimír Papajčík (ŠK Makroteam Žilina), Martin Doša (Sparta Praha) 
Náhradníci: Lukáš Bezák (ŠK Makroteam Žilina), Patrik Zaťovič (MFsK Nitra), Ján Jančo (Across Pinerola Bratislava), Martin Směrička (Dragons Podolie). 
Realizačný tím: Marcos António Angulo Lopéz (hlavný tréner), Marián Berky (tréner) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies