Hráči OGC Nice vzdajú hold obetiam teroristického útoku a otvoria sezónu pietne v bielych dresoch

NETKY.SK • 9 August 2016, 14:08 • 2 min
Hráči OGC Nice vzdajú hold obetiam teroristického útoku a otvoria sezónu pietne v bielych dresoch

NICE - Francúzsky prvoligový klub OGC Nice vzdá hold obetiam teroristického útoku zo 14. júla tohto roka.

slovakia

left justify in out

Na domáci otvárací zápas novej sezóny s Rennes v nedeľu 14. augusta, teda presne mesiac po tragédii, nastúpia jeho hráči v bielych dresoch bez symbolov sponzorov. Tradičné farby klubu z francúzskej riviéry sú pritom červená a čierna. Pred úvodným výkopom si aktéri aj diváci pripomenú udalosť minútou ticha.


"Preukážeme česť každej jednej z 85 obetí," uviedol klub. Hlásateľ prečíta ich mená a hráči z mládežníckych tímov vypustia biele balóny.


"Toto mesto už nikdy nebude ako pred tým, ale my sa musíme znova postaviť na nohy," odkázal klub a vyzval divákov, aby na štadión prišli v bielych tričkách, v akých absolvujú rozcvičku všetci hráči aj rozhodcovia.


Na dresoch domácich futbalistov budú iba srdcia poskladané z mien obetí, po stretnutí pôjdu na dražbu, ktorej výťažoch rozdajú pozostalým.


Tridsaťjedenročný atentátnik tuniského pôvodu pri oslavách Dňa dobytia Bastily v Nice vrazil s nákladným vozidlom do davu ľudí. Zabil 85 osôb a ďalšie stovky zranil.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies