Hráči Nových Zámkov si splnili sen, postupom dosiahli historický úspech

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 20:07 • 2 min
Hráči Nových Zámkov si splnili sen, postupom dosiahli historický úspech

NOVÉ ZÁMKY - Hráčom Nových Zámkov sa podarilo splniť si vytúžený cieľ a už majú zaistený postup do najvyššej domácej hokejovej súťaže pre sezónu 2016/2017.

slovakia

left justify in out

Pod vedením trénera Miroslava Chudého sa Nové Zámky radujú po šiestich dueloch v play-out, pred sebou ešte majú súboje s Bardejovom a v Piešťanoch. Definitívu hokejisti HC Mikron získali na diaľku, keď Piešťany vyhrali v Bardejove 2:1 po samostatných nájazdoch.

 

"Dnes to bolo úžasné. Celé mužstvo, všetkých 22 hráčov na ľade, odviedlo neskutočnú robotu. Mali sme aj horšie momenty, ale bolo dobré, že sme sa dokázali z toho pozbierať a vrátiť sa do zápasu. A vyhrať to takýmto spôsobom," povedal po piatkovom súboji Nových Zámkov s Piešťanmi (8:4) útočník Erik Čaládi, ktorý v tíme pôsobí od leta 2012.

Nové Zámky pritom boli v sezóne 2015/2016 nováčikom I. ligy a v základnej časti skončili na 2. mieste, v play-off si vybojovali prvoligový titul. V predchádzajúcich troch ročníkoch štartovali v tretej najvyššej slovenskej súťaži aj v nadnárodnej MOL lige, ktorú v sezóne 2013/2014 vyhrali.

 

"Toto sme si celú sezónu priali a napokon sme to v najdôležitejšom zápase zvládli. Ukázali sme obrovskú silu a ja som veľmi šťastný, že sme takto dokázali naplniť zimák, spravili radosť divákom a celému mestu," povedal iný útočník Nových Zámkov Marek Dubec.

V hre je ešte jedna miestenka do nasledujúcej edície Tipsport ligy, v aktuálnom týždni o ňu zabojujú Piešťany a Bardejov.

"Treba povedať, že dosiahnuť takýto postup cez viac súťaží už za tri roky je taký menší zázrak. Bola to zaujímavá cesta, ktorá asi nemá na Slovensku obdobu, ale ukázalo sa, že je to cesta úspešná. Skutočne sme mali v tejto sezóne veľmi kvalitný káder a osobne som rád, že sme to zvládli. Ako som povedal, toto sa málokedy podarí,“ povedal pre Hokejportal Albín Podstavek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona