Hráči NHL prisľúbili MS, Višňovského nebudú kontaktovať

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 16:50 • 2 min
Hráči NHL prisľúbili MS, Višňovského nebudú kontaktovať

BRATISLAVA - Asistent reprezentačného trénera hokejistov SR Vladimír Országh spoločne s generálnym manažérom tímu Ottom Sýkorom absolvovali počas predchádzajúcich deviatich dní inšpekčnú cestu do zámoria, kde sa stretli s adeptmi na dres národného mužstva.

slovakia

left justify in out

Rozhovory boli podmienené ukončením klubovej sezóny či dobrým zdravotným stavom nominovaných. Országh so Sýkorom sa s hráčmi rozprávali o ich ochote štartovať na majstrovstvách sveta i o ďalších aspektoch ich prípadnej účasti.

 

"Mali sme pozitívny pocit z rozhovorov. Chalani sa pýtali na všetko možné, ako bude vyzerať tím, kto prisľúbil účasť i ďalšie veci. Pre nás je dôležité, že prejavili ochotu prísť na majstrovstvá sveta," uviedol po návrate zo zámoria Otto Sýkora. 

 

Deväťdňová cesta sa začala na Floride, kde sa dvojica z reprezentácie stretla s Tomášom Kopeckým. Útočník Panthers počas schôdzky sledoval mobilný telefón, keďže bolo pred koncom prestupového obdobia a hrozila mu výmena do Chicaga. "Ak sa Florida nedostane do play-off a Tomáš bude zdravý, príde do Ostravy," uviedol Otto Sýkora. V Tampe sa vedenie reprezentácie stretlo s dvojicou Andrej Meszároš z Buffala a Richard Pánik z Toronta. "Oba kluby už nemôžu postúpiť do play-off, rozprávali sme sa aj o tom, do koľkých hodín sa stihnú pobaliť a prísť na Slovensko, aby stihli ešte odohrať prípadne aj zápasy v príprave. Ich hra v samotných stretnutiach NHL sa nám veľmi páčila," priznal Otto Sýkora. 


Ďalšou zastávkou na ceste bolo Chicago a stretnutie s Mariánom Hossom a Martinom Marinčinom. S obrancom Edmontonu sa bavili o ďalšom vývoji jeho sezóny, keďže klub už nepostúpi do play-off a Košičana môže poslať na farmu do AHL. "Rozprávali sme sa už aj so skautom Oilers a jeho agentom, ktorý kontaktoval generálneho manažéra ohľadom prípadnej Martinovej účasti na šampionáte," uviedol Otto Sýkora, ktorý s reprezentačným asistentom vysvetlili Mariánovi Hossovi, že aj po vypadnutí Blackhawks v prvom kole play-off má tri až štyri dni na presun do Ostravy. "Jednoznačne sa vyjadril, že chce prísť, ak vypadnú. Pamätá si atmosféru z Prahy a Ostravy 2004," doplnil generálny manažér reprezentácie. 

 

V Bostone videla slovenská dvojica zápasy s Philadelphiou a Detroitom a informovali sa o zdravotnom stave kapitána Bruins Zdena Cháru. "Priznal, že návrat do NHL po zranení trocha uponáhľal, za čo ho kritizovali aj odborníci. Momentálne je jeho stav dobrý. Boston je pod tlakom. Ak by neurobili play-off, Zdeno chce prísť na šampionát. Tomášovi Jurčovi sa takisto ako Marinčinovi končí po sezóne zmluva, existuje preto šanca, že by nemusel ísť na farmu. Tomáš Tatar chce stále reprezentovať a teraz to opäť potvrdil," pridal postrehy z Bostonu Otto Sýkora. 


Vedenie slovenského tímu sa telefonicky rozprávalo aj s Andrejom Sekerom a Mariánom Gáboríkom, aj ich stanoviská boli kladné. Pred šampionátom sa musia v prípade hráčov NHL doriešiť najmä poistky. 


Z farmárskej AHL je momentálne predovšetkým záujem o Mareka Hrivíka, ktorému hrozí aj núdzové povolanie do New Yorku Rangers. Vedenie reprezentácie sa bude zaujímať aj o Marka Daňa, ktorý je momentálne v Columbuse, ale rovnako sa môže presunúť z NHL na farmu. V najbližších dňoch budú kontaktovať Jaroslava Haláka z New Yorku Islanders. Jeho spoluhráča z obrany ostrovanov Ľubomíra Višňovského však neoslovia. "Viackrát nám povedal, že skončil s reprezentačnou kariérou. Bol ochotný ísť na zimné olympijské hry, ale už nie na majstrovstvá sveta. To nám povedal vo dvoch rozhovoroch, keď sme sa s ním bavili predminulý rok a pred troma rokmi navštívili v Amerike," doplnil Otto Sýkora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies