Hráči Manchestru a Celticu majú postup na dosah

NETKY.SK • 22 August 2016, 13:07 • 2 min
Hráči Manchestru a Celticu majú postup na dosah

BRATISLAVA - Už len desať zápasov odohrajú v rámci futbalovej Ligy majstrov 2016/2017 pred štvrtkovým žrebom skupinovej fázy v Monaku. V utorok a v stredu sú na programe odvety play-off o postup do hlavnej časti kontinentálneho pohára číslo jeden, šancu zasiahnuť do bojov má viacero Slovákov na súpiskách zahraničných klubov.

slovakia

left justify in out

Po minulotýždňových prvých dueloch sú viac než jednou nohou v skupinovej fáze hráči Manchestru City, ktorí zvíťazili na pôde rumunského klubu Steaua Bukurešť jednoznačne 5:0, navyše nepremenili dva pokutové kopy. Vo výbornej pozícii pred odvetou je aj škótsky Celtic Glasgow, v prvom meraní síl doma zdolal izraelský FC Hapoel Beer Ševa 5:2. Triumfy o dva góly dosiahli v prvých zápasoch Legia Varšava (2:0 proti írskemu FC Dundalk), Borussia Mönchengladbach v kádri s mládežníckym reprezentantom SR Lászlóom Bénesom (3:1 proti švajčiarskemu Young Boys Bern) a bulharský Ludogorec Razgrad, ktorý doma zvíťazil 2:0 nad FC Viktoria Plzeň. Na súpiske Plzne figuruje slovenské kvinteto Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský, Michal Ďuriš, Marek Bakoš, Jakub Hromada, trénerom je Roman Pivarník.

"Viktoriáni" by radi zopakovali úspech zo sezón 2011/2012 a 2013/2014, keď prenikli do skupinovej fázy LM, teraz sú však od nej ďaleko. Plzenčania neuspeli ani v sobotňajšom domácom ligovom stretnutí: Zlínu podľahli 0:2, problém im robili predovšetkým protiútoky hostí. "Musíme sa s tým vyrovnať, pretože Razgrad je kvalitný s loptou a tiež rýchly v brejkových situáciách. Pre nás by bolo jednoduché hrať v bloku, ale ak chceme s výsledkom niečo spraviť, musíme hrať s určitým rizikom," skonštatoval kouč Pivarník, citoval ho oficiálny web jeho zamestnávateľa.

Ďalším súbojom so slovenskou účasťou môže byť stredajší duel dánskeho FC Kodaň na ihrisku cyperského zástupcu APOEL Nikózia. V kádri Kodane figuruje od leta aj stredopoliar Ján Greguš, po prvom zápase sa jeho mužstvo tešilo z víťazstva 1:0. Jednogólový náskok si do odvety priniesol aj AS Monako, ktorý uspel na horúcej pôde španielskeho FC Villarreal (2:1). Ďalšími dvojicami v play-off sú Dinamo Záhreb (Chor.) - Red Bull Salzburg (Rak.), Ajax Amsterdam (Hol.) - FK Rostov (Rus.) a FC Porto (Portug.) - AS Rím (Tal.). Tieto tri konfrontácie sú po prvých stretnutiach vyrovnané, vo všetkých sa na úvod zrodila remíza 1:1.

Desať postupujúcich pribudne k 22 klubom s istotou skupinovej fázy Ligy majstrov 2016/2017, štvrtkový žreb je na programe o 18.00 h. Neúspešní z play-off LM sa presunú do skupinovej fázy tohtosezónnej Európskej ligy.


Program tohtotýždňových odvetných zápasov play-off o účasť v skupinovej fáze futbalovej Ligy majstrov 2016/2017 (všetky o 20.45 h SELČ):

UTOROK 23. augusta:

MAJSTROVSKÁ VETVA


FC Hapoel Beer Ševa (Izr.) - Celtic Glasgow (Škót.) - prvý zápas 2:5, rozhoduje: Nijhuis (Hol.)


FC Viktoria Plzeň (ČR, Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský, Michal Ďuriš, Marek Bakoš, Jakub Hromada) - Ludogorec Razgrad (Bul.) - prvý zápas 0:2, rozhoduje: Undiano Mallenco (Šp.)


Legia Varšava (Poľ.) - FC Dundalk (Ír.) - prvý zápas 2:0, rozhoduje: Moen (Nór.)

NEMAJSTROVSKÁ VETVA


AS Monako (Fr.) - FC Villarreal (Šp.) - prvý zápas 2:1, rozhoduje: Eriksson (Švéd.)


AS Rím (Tal.) - FC Porto (Portug.) - prvý zápas 1:1, rozhoduje: Marciniak (Poľ.)


STREDA 24. augusta:

MAJSTROVSKÁ VETVA


APOEL Nikózia (Cyp.) - FC Kodaň (Dán., Ján Greguš) - prvý zápas 0:1, rozhoduje: Rocchi (Tal.)


Red Bull Salzburg (Rak.) - Dinamo Záhreb (Chor.) - prvý zápas 1:1, rozhoduje: Thomson (Škót.)

NEMAJSTROVSKÁ VETVA


FK Rostov (Rus.) - Ajax Amsterdam (Hol.) - prvý zápas 1:1, rozhoduje: Mažič (Srb.)


Manchester City (Angl.) - Steaua Bukurešť (Rum.) - prvý zápas 5:0, rozhoduje: Gil (Poľ.)


Borussia Mönchengladbach (Nem., László Bénes) - Young Boys Bern (Švaj.) - prvý zápas 3:1, rozhoduje: Marriner (Angl.)

Istí účastníci skupinovej fázy Ligy majstrov 2016/2017 (22 klubov):


Real Madrid (Šp.), FC Barcelona (Šp.), Leicester City (Angl.), FC Bayern Mníchov (Nem.), Juventus Turín (Tal.), Benfica Lisabon (Portug.), Paríž Saint-Germain (Fr.), CSKA Moskva (Rus.), Atlético Madrid (Šp.), Borussia Dortmund (Nem.), FC Arsenal (Angl.), FC Sevilla (Šp.), SSC Neapol (Tal., Marek Hamšík), Bayer Leverkusen (Nem.), FC Bazilej (Švaj.), Tottenham Hotspur (Angl.), Dynamo Kyjev (Ukr.), Olympique Lyon (Fr.), PSV Eindhoven (Hol.), Sporting Lisabon (Portug.), Club Bruggy (Belg.), Besiktas Istanbul (Tur.)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies