Hráči i hráčky sa budú môcť prezliekať priamo na kurte

NETKY.SK • 30 August 2018, 09:38 • 2 min
Hráči i hráčky sa budú môcť prezliekať priamo na kurte

NEW YORK - Organizátori záverečného tenisového grandslamu sezóny US Open uviedli, že hráči i hráčky sa odteraz budú môcť prezliekať priamo na kurte. Týmto krokom reagovali na kontroverznú situáciu, ktorá nastala počas zápasu 1. kola ženskej dvojhry medzi Francúzkou Alize Cornetovou a Švédkou Johannou Larssonovou.

slovakia

left justify in out

 

Cornetová sa po krátkej pauze vrátila na kurt a zistila, že ma naruby obrátene tričko a tak sa priamo na kurte prezliekla. Empajrový rozhodca Christian Rask to netoleroval a Cornetovú napomenul za porušenie kódexu. Raskovo rozhodnutie vyvolalo u hráčok vlnu kritiky, svoje rozhorčenie vyjadrili americká deblová špecialistka Bethanie Matteková-Sandsová, Austrálčanka Casey Dellacquová i Judy Murrayová - mama trojnásobného grandslamového šampióna Andyho Murrayho. Niektorí fanúšikovia obvinili organizátorov US Open zo sexizmu.

"Všetci tenisti i všetky tenistky sa odteraz budú môcť počas zápasov prezliekať na hráčskej stoličke. V tomto prípade nejde o porušenie pravidiel. Je nám ľúto, že Cornetová dostala varovanie, našťastie jej neudelili žiaden prísnejší trest alebo pokutu. Vyjasnili sme si to, aby sme v budúcnosti predišli podobným situáciám," uvádza sa vo vyhlásení organizátorov US Open, ktoré sprostredkovala agentúra dpa.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona