Hráči Corinthians si prilbami pred zápasom pripomenuli Sennu

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 11:03 • 2 min
Hráči Corinthians si prilbami pred zápasom pripomenuli Sennu

SAO PAULO - Futbalisti brazílskych Corinthians si originálnym spôsobom uctili pamiatku legendárneho pilota formuly jeden Ayrtona Sennu.

slovakia

left justify in out

Na zápas národného pohára proti Nacionalu AM nastúpili na štadióne v Manause s prilbami namaľovanými v brazílskych farbách, ktoré si potom krátko pred výkopom nasadili na hlavy. Symbolicky vzdali hold legende motoristického športu, ktorá zomrela 1. mája 1994 počas Veľkej ceny San Marína v Imole, kde v zákrute Tamburello dostal šmyk a vrazil do betónového múra. Senna nosil prilby v brazílskej farebnej kombinácii.

 

Senna bol veľkým fanúšikom Corinthians a klub na Brazílčana nezabudol. Symbolický krok futbalistov vyvolal nadšenie na tribúnach a veľký potlesk. Sennu si uctili na viacerých miestach v Brazílii, v talianskej Imole zasa otvorili pre verejnosť až do nedele okruh, aby si na legendu mohli fanúšikovia zaspomínať priamo na mieste tragédie. Brazílska letecká spoločnosť Azul zasa nechala namaľovať kopkit svojho lietadla vo farbách Sennovej prilby. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies