Hráči chceli viac bodov, Graňák: Ale hráme ešte o deväť

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 12:07 • 2 min
Hráči chceli viac bodov, Graňák: Ale hráme ešte o deväť

OSTRAVA - Sedem bodov zo štyroch zápasov proti papierovo slabším súperom sa slovenským hokejistom máli. Nečudo, veď v ďalšom programe základnej B-skupiny na majstrovstvách sveta v Ostrave narazia už len na favoritov a zobrať body im bude veľmi náročná úloha.

slovakia

left justify in out

Slováci si po stredajšom stretnutí určite želali lepšiu bilanciu. Sedem z dvanástich možných bodov ich priebežne posunulo na tretie postupové miesto, no štvrtí Bielorusi (7 b) i piati Fíni (6 b) majú ešte jeden zápas k dobru, navyše v programe aj jeden s papierovo slabším súperom. "Skomplikovali sme si situáciu. Teraz jednoducho musíme vyhrať aspoň s jedným z tých silných súperov," povedal útočník Libor Hudáček.

 

Ešte pred duelom s Nórskom bola nálada v tíme oveľa optimistickejšia, tri výhry v rade hráčov nabudili a proti severanom si verili. "Po tomto zápase sme chceli mať minimálne o dva body viac, no to sa nepodarilo. Bolo by to oveľa lepšie, ale ešte stále nie je nič rozhodnuté. Štyri zápasy sme odohrali, tri máme stále pred sebou. Prakticky hráme ešte o deväť bodov," uviedol Dominik Graňák.

 

O tie však budú pokúšať proti súperom z rangu najsilnejších. Slováci sa v zostávajúcom programe ostravskej skupiny stretnú najbližšie v sobotu o 16.15 h s Fínskom, o deň neskôr s Ruskom (20.15 h) a na záver si zmerajú sily v utorok po štvrtej s výberom USA. "Do každého z tých zápasov pôjdeme s cieľom vyhrať. Budeme do nich vchádzať už v trochu inej úlohe a dúfam, že nám to bude vyhovovať. Veríme, že sa nám podarí získať ešte nejaké body, aby sme postúpili," pokračoval Mikuš.

 

Slováci majú vo štvrtok a piatok voľné dni a tréner Vladimír Vůjtek sa rozhodol, že prvý z nich strávia výlučne oddychom. Hráči si tak po náročnom programe môžu vyčistiť hlavy od hokeja a trošku sa odreagovať. "Odohrať štyri zápasy za päť dní na takom veľkom ľade nie je jednoduché. Teraz sa nám hodí trošku vypnúť a potom sa už musíme pripraviť na posledné tri stretnutia v skupine," uviedol Mikuš. "Musíme si oddýchnuť a zregenerovať. Súperov si potom poriadne pozrieme a naštudujeme. Musíme vymyslieť dobrú taktiku, aby sme ich prekvapili," dodal L. Hudáček.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies