Hráči apelujú na ľudskoprávny aspekt volieb prezidenta FIFA

NETKY.SK • 23 Október 2015, 10:41 • 2 min
Hráči apelujú na ľudskoprávny aspekt volieb prezidenta FIFA

HOOFDDORP - Medzinárodná únia profesionálnych hráčov futbalu (FIFPro) žiada Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA), aby pri posudzovaní prihlášok do volieb prezidenta organizácie zohľadnila aj profil kandidáta vo vzťahu k rešpektovaniu ľudských práv.

slovakia

left justify in out

Výzva je pravdepodobne namierená na lídra Ázijskej futbalovej konfederácie, šejka Salmana Bin Ibrahima Al Chalífu. Ten vraj v roku 2011 ako šéf Bahrajnskej futbalovej federácie nepodnikol nič proti zatýkaniu reprezentantov, ktorí sa zapojili do protestov za demokratické zmeny krajine. Niektorí hráči boli údajne vystavení mučeniu.


Podľa FIFPro by mali kandidáti vyznávať a brániť hodnoty spoločenského blaha, spravodlivosti, demokracie a ľudských práv. V opačnom prípade by ich mala FIFA bez otáľania vylúčiť z boja o prezidentské kreslo.


Prihlášky do volieb, ktoré sa uskutočnia 26. februára 2016, treba podať do pondelka 26. októbra. Volebná komisia následne posúdi, či kandidáti spĺňajú náležité podmienky vrátane etickej bezúhonnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona