Hráč roka 2003 Janočko končí profesionálnu kariéru

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 13:22 • 2 min
Hráč roka 2003 Janočko končí profesionálnu kariéru

MICHALOVCE - Najlepší futbalista Slovenska za rok 2003 Vladimír Janočko sa rozhodol ukončiť profesionálnu kariéru. Tridsaťsedemročný stredopoliar odohral v nedeľu posledný domáci zápas za druholigový tím MFK Zemplín Michalovce.

slovakia

left justify in out

Zasiahol doň štvrťhodinu pred koncom riadneho hracieho času a podieľal sa na víťazstve 3:0 nad Šamorínom. Definitívna rozlúčka ho čaká v sobotu 31. mája v rámci záverečného kola II. ligy na pôde Slovana Duslo Šaľa.

 

"Končím s profesionálnym futbalom a aj preto som si tie minúty proti Šamorínu užil. Je to niečo iné, čo som ešte doteraz nezažil. Mám niečo rozrobené, čomu by som sa chcel venovať. Určite mi bude smutno za zeleným trávnikom," povedal pre Noviny Zemplína niekdajší slovenský reprezentant a doplnil: "Na profesionálnej úrovni určite končím. Uvidíme časom, či ešte niekedy vybehnem na trávnik len tak rekreačne. Nechcem teraz hovoriť o nejakom konci kariéry. Kopačky ešte na klinec nevešiam. Mám niečo pripravené, s čím by som chcel začať a časom sa uvidí, či si ešte niekedy zahrám futbal. Uvidíme, čo čas prinesie. Nikdy nevylučujem, že raz budem aj tréner. Je ťažké predpovedať, čo bude." 

 

Vladimír Janočko sa narodil 2. decembra 1976 v Košiciach, kde aj začal s profesionálnym futbalom v drese miestneho 1. FC. Zahraničný angažmán si premiérovo vyskúšal v sezóne 2000/2001, ktorú strávil v gréckom klube Škoda Xanthi. Nasledovalo päťročné pôsobenie v Austrii Viedeň, v roku 2006 prestúpil do Red Bullu Salzburg a neskôr hrával aj za tímy Trenkwalder Austria a FC Leopoldsdorf. Janočko sa v roku 2013 vrátil na Slovensko, podpísal zmluvu na jeden a pol roka s Michalovcami a v ich drese sa napokon rozhodol ukončiť profesionálnu kariéru. Šikovný ofenzívny stredopoliar si zahral s Košicami v skupinovej fáze Ligy majstrov, za seniorský tím Slovenska nastúpil v 56 stretnutiach a dosiahol v nich tri góly. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies