Hráč Detvy sa bude po tvrdom ataku Nagya zotavovať niekoľko mesiacov! Čo na to disciplinárka?

NETKY.SK • 13 Október 2017, 11:06 • 2 min
Hráč Detvy sa bude po tvrdom ataku Nagya zotavovať niekoľko mesiacov! Čo na to disciplinárka?

Bratislava - Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) neudelí trest košickému útočníkovi Ladislavovi Nagyovi, ktorý v nedeľňajšom dueli 10. kola Tipsport Ligy proti Detve (2:3) tvrdo atakoval domáceho obrancu Martina Vyskoča. Nagy tak mohol nastúpiť za Košice na piatkový zápas proti Liptovskému Mikulášu.

slovakia

left justify in out

Oveľa horšie skončil Martin Vyskoč. Po strete s košickým kapitánom má silný otras mozgu a podvrtnutú krčnú chrbticu. Liečiť sa bude približne dva mesiace. Disciplinárna komisia SZĽH posudzovala Nagyov zákrok do neskorého štvrtkového večera.

 

"Mali sme k dispozícii tri záznamy z rôznych uhlov. Zaujali sme stanovisko, že Ladislav Nagy netrafil Martina Vyskoča do hlavy, ale na úrovni ramena. Nagy mal v čase nárazu ruku pri tele, hráča odhadzoval až po ňom. Martin Vyskoč si pravdepodobne narazil hlavu o vlastné plece a privodil si silný otras mozgu. Nešlo o napadnutie hlavy a krku ani o napadnutie zboku či zozadu. Dospeli sme k názoru, že Nagy sa snažil hrať puk," uviedol šéf zväzovej disciplinárky Rastislav Jakubovič.

 

Vedenie Detvy adresovalo DK SZĽH aj sťažnosť na hlavných rozhodcov. Nepozdávalo sa mu, že arbitri v 7. minúte po strete Nagya s Vyskočom neprerušili hru a umožnili košickému kanonierovi otvoriť skóre zápasu. Detvania boli nespokojní aj s niektorými ďalšími verdiktmi. "Podnet sme posunuli súťažnému oddeleniu rozhodcov na posúdenie. Je v ich právomoci vyvodiť sankcie voči rozhodcom v prípade chybných verdiktov," dodal Jakubovič.

 

Môže vás zaujímať: Kotleba vhadzoval v Detve čestné buly, šéf ligy Richard Lintner zúri




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona