Hrabko: Utečencov neberieme odtiaľ, odkiaľ máme

NETKY.SK • 19 December 2015, 16:17 • 2 min
Hrabko: Utečencov neberieme odtiaľ, odkiaľ máme

BRATISLAVA - Prijatie takmer 150 kresťanských utečencov zo Sýrie bol zo strany Slovenska dobrý krok, ale nič to nemení na fakte, že ignorujeme právoplatné rozhodnutie o kvótach, na základe ktorého by sme mali prioritne preberať migrantov z Grécka a Talianska.

slovakia

left justify in out

V diskusii na TABLET.TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

 

„Je to dobré, každý (ktorému Slovensko pomohlo, pozn. Teraz.sk) sa počíta. Iná vec, že toto sú utečenci odinakiaľ, nie odtiaľ, odkiaľ nás zaväzuje prijímať utečencov rozhodnutie Európskej komisie. Ani podanie žaloby nekoriguje rozhodnutie o kvótach a povinnosť Slovenska prijať utečencov z Grécka či Talianska stále ostáva,“ povedal Hrabko.

 

Rozhodnutie o kvótach je stále platné, ale je pravda, že sa ho nedarí implementovať. „Ideme tzv. dobrovoľnou cestou, tou je aj prijímanie utečencov z Rakúska. Nerobíme to, čo by sme mali. Druhá vec je, či bude Európska únia trvať na prerozdeľovaní utečencov, vidíme, že sa im zatiaľ príliš nedarí. Možno sa od toho potichu ustúpi,“ poznamenal.

 

Hrabko reagoval aj na diskusiu o poslednom návrhu na zmenu ústavy, protesty učiteľov, vyhlásenie prezidenta k súdnictvu, posledné prieskumy verejnej mienky, klimatickú konferenciu v Paríži a situáciu v Sýrii.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona