„Hráča na penaltu určí tréner Weiss až cez zápas,“ tvrdí Kucka

NETKY.SK • 7 Október 2010, 07:39 • 2 min
„Hráča na penaltu určí tréner Weiss až cez zápas,“ tvrdí Kucka

„Hráča na penaltu určí tréner Weiss až cez zápas,“ tvrdí Kucka

slovakia

left justify in out

img

Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka v službách pražskej Sparty si pred zápasom kvalifikácie EURO 2012 v Arménsku vylepšil náladu na klubovej úrovni, keď zaznamenal víťazný gól z penalty na ihrisku Sigmy Olomouc (1:0). O exekútorovi prípadnej penalty v Jerevane rozhodne podľa Kucku tréner Vladimír Weiss až v priebehu stretnutia.  
Kucka v 89. minúte pondelkového zápasu českej Gambrinus ligy zobral za stavu 0:0 zodpovednosť na seba a jedenástku po ruke olomouckého legionára Rossiho bezpečne premenil. Loptu poslal do stredu brány, pričom skúsený gólman Drobizs sa hodil k žrdi. Sparta sa tak vďaka zisku troch bodov posunula na druhé miesto práve pred Olomouc.
"Som rád, že to tak dopadlo, zlepšil som si náladu. Boli to dôležité tri body pre Spartu, ale nebolo rozhodujúce, kto dal ten gól. Hlavne, že sme vyhrali. Nemal som trému, mal som čistú hlavu. Mal som premyslené, kam to kopnem a dobre to dopadlo. Na penaltu sme boli určení asi piati, ale ja som sa dobre cítil, takže som zobral  loptu a kopal som," povedal 23-ročný slovenský stredopoliar, ktorého doplnil samotný tréner Weiss: "Hráčov určených na penaltu nosím prirodzene v hlave, ale o konkrétnom exekútorovi sa rozhodujem až v priebehu  zápasu."
Kucka zažiaril v národnom tíme počas MS 2010 v JAR a práve na africkom kontinente si vypýtal miestenku do základnej zostavy slovenskej reprezentácie. Odchovanec prievidzského futbalu by tak mal od úvodných minút vybehnúť aj na štadióne Republican v Jerevane, ale sám sa priznáva, že to bude pre neho veľká neznáma.
   "V Arménsku nás čaká určite bojovný súper, ale bližšie ho vôbec nepoznám. Neviem, čo od nich čakať, ale ľahké to určite nebude. Viem, že v minulej kvalifikácii MS 2010 vyhrali doma nad Belgickom a so Španielskom prehrali len tesne 1:2. Každý zápas je však iný, takže uvidíme. Mala by však na nich platiť bojovnosť a disciplína," uzavrel tému Kucka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies